1 min. čitanja

Nakon potonuća opožarene koće, ribarska zajednica jedinstvena: “Idemo pomoći ovoj obitelji!”

Nakon potonuća opožarene koće, ribarska zajednica jedinstvena: “Idemo pomoći ovoj obitelji!”
Foto: Vesselfinder

Ribarski brod Lokarda s kojeg je tročlana posada nakon požara morala skočiti u more da spase živu glavu, nažalost nije uspio preživjeti. Iako su ribari pokušali ugasiti požar koji je buknuo na 100 godina staroj koči, nisu uspjeli. Brod koji je generacijama u obitelji Majić, bio je alat za rad i sredstvo za život. Sada su suočeni s velikim brigama, a toga su najsvjesniji njihovi kolege, ribari od Savudrije do Konavala, koji su se ujedinili u želji da im pomognu.

– Svi smo upoznati sa nesrićom koja je zadesila našeg kolegu Maria Majića. Brod u koji je uložia kako imovinu, tako i dio svog života. “Lokarda” je potonila nakon što je na brodu buknuo požar kojeg nije bilo moguće ugasiti. Obitelj Maić i njihovi radnici ostali su bez svoga sredstva za rad i mi možemo samo zamišljati kako im je. Ne daj Bože nikome da ga takvo nešto zadesi – objavio je Antonio Šunjić, predsjednik Ceha ribara Splita i Splitsko dalmatinske županije.

– Podosta ribara i ljudi koji od mora žive, izrazili su želju i volju da im pomognemo, ako ništa drugo, bar donekle ublažimo gubitke koji su ih zadesili. Pokažimo našem kolegi i prijatelju da nije sam i da smo uz njega – poručuje Šunjić, a inicijativu je podržao velik broj ribara i ostalih građana.

Račun je: HR4424850033200099821 na ime Mario Majić.

– Sad je na nama kako i koliko tko može, nek pomogne. U opis plaćanja staviti “donacija” ili “darovnica” i svoje ime, da ne bi poslije imao dodatnih problema. Kako sam i rekao, jedini pošteni način za pomoć je direktno na njegov račun. Unaprijed vam svima hvala u ime obitelji Majić – kazao je Antonio Šunjić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

JUTRO POSLIJE POŽARA Izabrali smo nadu koja se isplatila
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.