1 min. čitanja

JUTRO POSLIJE POŽARA Izabrali smo nadu koja se isplatila

JUTRO POSLIJE POŽARA Izabrali smo nadu koja se isplatila
Foto: Facebook

ŠIBENIK – Tri ribara koji su skokom u more jučer jedva izvukli živu glavu s goruće kočarice Lokarde, jutro poslije skupili su dojmove i zahvalili svima koji su im priskočili u pomoć.

– Branili smo se koliko smo mogli. Gajili smo nadu, a kad je ostala samo nada za goli život, za njega smo se odlučili. Izabrali smo zadnju nadu, nadu koja se isplatila – poručila je tročlana posada dan poslije na društvenoj mreži.

Foto: Morski hr.

Iako su ribari pokušali ugasiti požar koji je buknuo na 100 godina staroj koči, nisu uspjeli te su bili primorani skočiti u more, ne znajući što ih čeka.

– Hvala onima koji nam vjeruju i onima koji nam ne vjeruju. Znajte, nije bilo lako skočiti u more samo s kolutom za spašavanje, ne znajući hoće li te itko spasiti, i plutati u moru 45 minuta. Duboko se zahvaljujem posadi Strelice na nesebičnoj pomoći, SARU, kao i policiji te hitnoj pomoći u Trogiru. Lokarda je plovila našim Jadranskim morem i lovila ribu skoro 100 godina, a sad nek’ joj more bude dobar u ugodan dom – stoji u dirljivoj poruci zahvale posade MB “Lokarda”.

Ribari su jučer nakon izbijanja požara pokušali ugasiti vatru, no nakon što su potrošili protupožarne aparate, skočili su u more. U pomoć im je priskočio drugi ribarski brod, zbog čega je ribarski trojac na svu sreću iz cijele drame prošao neozlijeđen.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

BRODU NEMA SPASA Gori koća u šibenskom akvatoriju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.