1 min. čitanja

NAKON 87 GODINA Na dubini od gotovo 5000 metara u Tihom Oceanu lociran avion Amelie Earhart?!

NAKON 87 GODINA Na dubini od gotovo 5000 metara u Tihom Oceanu lociran avion Amelie Earhart?!
Foto:Screenshot/YouTube

Nestanak Amelie Earhart u središnjem Pacifiku u srpnju 1937. godine ostaje jedan od najvećih misterija zrakoplovne povijesti. Misterija koji je možda razriješen.

Nakon nestanka ove pilotkinje prilikom pokušaja da obleti svijet, nastalo je mnoštvo teorija, no ostatke njezinog aviona tipa Lockheed 10-E Electra nitko do sada nije uspio locirati.

No, ovaj je tjedan tim američke kompanije "Deep Sea Vision" javnost obavijestio kako je sonarom na ogromnoj dubini od gotovo 5000 m u središtu Tihog Oceana otkrio nešto što oblikom prilično podsjeća na nestali zrakoplov, navodi CBS News.

Potragu za nestalim zrakoplovom velikim je dijelom s 11 milijuna dolara financirao Tony Romero, pilot i bivši američki obavještajac.

- Ovo je najuzbudljivija stvar koja mi se dogodila u cijelom životu, osjećam se kao 10-godišnjak koji traži skriveno blago - rekao je medijima.

Earhart je s pilotom Fredom Noonanom nestala 2. srpnja 1937. godine. Nakon 2 godine potrage proglasili su ih mrtvima, a sve dubinske potrage za ostacima njihovog aviona do sada nisu dale nikakve rezultate. Postojale su teorije kako su sletjeli na neki od pustih otoka, a građani iz tisućama kilometara udaljenih lokacija (Teksas, Kanada) zaklinjali su se kako su preko radio signala uhvatili njihove očajničke pozive u pomoć.

Konačna potvrda ovog otkrića moguća je samo ako se otkriveni objekt uspije pogledati iz još veće blizine kako bi se određeni detalji mogli usporediti s modelom koji se traži.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.