1 min. čitanja

Najbolji ribolovni klub u Hrvatskoj je Zubatac iz Lovrana, a najbolji ribolovac Petar Pobar iz Ičića

Najbolji ribolovni klub u Hrvatskoj je Zubatac iz Lovrana, a najbolji ribolovac Petar Pobar iz Ičića
Foto: Kažimir Škrbić / Ilustracija

Najbolji sportski ribolovni klub u Hrvatskoj u kategoriji U-16 je Zubatac iz Lovrana s 256 bodova, slijede Ičići (147), Kantrida (103), Vir (49), Lovrata s otoka Krka (48), Nebojsija Kaštel Kambelovac (47) i Galeb iz Raše (47).  

Najbolje mlade sportske ribolovce predvodi Petar Pobar iz Ičića (147 bodova), potom slijede Luko Pavičević (93), Patrik Uhač (85) i Mihael Andrejević (78) iz lovranskog Zubaca, Nina Gavrić (59) iz riječke Kantride, Tamara Čavrag (49) iz Vira, Nikola Kosić (48) iz krčke Lovrate, Dominik Mikuljan (47) iz raškog Galeba, Antonio Kajić (47) iz kaštelanske Nebojsije i Antonio Gršković (44) iz riječke Kantride. 

Prema vrednovanjima pojedinačnih i momčadskih rezultata ostvarenih u natjecateljskoj i kalendarskoj 2023. godini, koje svake godine uobičajeno radi Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, ŠRD Vir je u kategoriji U-16 na sjajnom 4. mjestu u Hrvatskoj, dok je najbolja mlada virska udičarka Tamara Čavrag na 6. mjestu u Hrvatskoj te na 1. mjestu u Zadarskoj županiji.

Tamara Čavrag / ŠRD Vir - Foto: Kažimir Škrbić

Riječanka Gavrić i Viranka Čavrag jedine su natjecateljice nacionalnih u top 10, dok je virska udičarka jedina iz Zadarske županije u 10 najboljih u Hrvatskoj. Tamarinih 49 bodova ostvarenih na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, donijelo je Zadarskoj županiji 2. mjesto u poretku županija, odmah iza nedodirljive Primorsko-goranske županije s fantastičnih 554 bodova.

Iza Čavrag u poretku najboljih županijskih sportskih ribolovaca ostali su Danijel Lacković (38 bodova) iz benkovačke Sipe, Dinko Klarić (37) i Stipe Banić (33) iz zadarskog Zubaca te Luka Perica (30) iz Sipe Benkovac.        

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.