1 min. čitanja

Najavljeno odavanje počasti žrtvama na otočiću Daksi

Najavljeno odavanje počasti žrtvama na otočiću Daksi
Foto: Morski HR / DNŽ

DAKSA/DUBROVNIK – Udruga za očuvanje uspomene na žrtve stradale na otoku Daksi 1944. i 1945 godine “Daksa 1944./45.” već po tradiciji održat će u ponedjeljak 25. listopada komemoraciju, uz svetu misu zadušnicu u Franjevačkoj crkvi Male braće.

– Na otočiću Daksi pored Dubrovnika u olovnim vremenima  1944/45 g. jugokomunističke vlasti  bez suda i suđenja lišile su života  u pojedinačnim i masovnim smaknućima  veliki broj osoba među kojima i pedeset tri poznata i ugledna Dubrovčanina.

Na spomen tog masovnog pogubljenja iz listopada 1944. g.,  i ove godine odajemo im počast na mjestu njihove pogibije i posljednjeg počivališta u ponedjeljak 25. listopada 2021. godine.

Foto: Juica Gašpar

Organizirani odlazak brodovima na Daksu je u ponedjeljak 25. listopada 2021. g. u vremenu od 9 do 10.30 sati sa velikog mula u Gružu, a povratak sa Dakse nakon završetka vjerskih obreda.

Sveta Misa zadušnica za sve žrtve sa Dakse  održat će se istog dana u Franjevačkoj crkvi Male braće u Dubrovniku sa početkom u 19 sati.

U slučaju lošeg vremena posjet Daksi se otkazuje, a Sveta Misa zadušnica održat će se u zakazanom terminu – najavio je predsjednik Udruge Daksa 1944/45, Denis  Vokić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.