2 min. čitanja

Najavljen Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu uz veliku ribarsku feštu

Najavljen Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu uz veliku ribarsku feštu
Foto: Tomo Velić / Ilustracija

ŽDRELAC - Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu i veliku ribarsku feštu organiziraju za vikend 26. i 27. svibnja KŠRM Submania i ŠRD Račina Ždrelac uz potporu Turističke zajednice otoka Pašmana.

Cijeli  program odvijat će se u Ždrelcu. Registracija sudionika održat će se u petak, 26. Svibnja u Ždrelcu od 19 sati u bistrou Feral, gdje će biti i prigodna zakuska za  natjecatelje, prezentacija pravila, nagrada, te partnera i sponzora natjecanja.

U uvali Polača odvijat će se cjelokupni program predviđen za 27. svibnja od polaska natjecatelja prema zoni lova do  večernjeg koncerta.

Vijenac i minut šutnje u počast stradalim podvodnim ribolovcima

Prilikom polaska prema zoni, ribolovci će se brodovima zaustaviti iza mosta Ždrelac, minutom šutnje odat će počast stradalim podvodnim ribolovcima, te baciti vijenac u more. Ovim će simbolično ukazati na nepažnju ostalih sudionika u morskom prometu spram njih.

Tijekom dana bit će organizirana i radionica za djecu na kojoj će moći naučiti nešto novo i kreativno o  podvodnom svijetu, dok će ljubitelji kulinarskih delicija moći kušati svježe ulovljenu ribu, pripremljenu pod budnim okom poznatog šefa kuhinje Tomislava Karamarka i njegovog tima, a  ljubitelji vinske kapljice uživat će u predstavljanju vina i ostalih proizvoda iz lokalnih OPG-ova.

Dašak japanske kuhinje na Pašmanu

Poseban doživljaj bit će Maguro Kaitai Show tijekom kojeg će tunu pripremiti poznati majstor  japanske kuhinje Nabuhito Okado. Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako se pravilno reže i priprema  svježa tuna i ostala riba te naučiti nešto više o japanskoj kuhinji.

I na kraju, za zabavu i druženje uz svima nam poznate stihove pjesama kao što su Gori more, Kako ću volit to ludo more, Dobro mi došla ljubavi i ostale, pobrinut će se Giuliano i Diktatori.

Ulaz na cijelodnevno događanje i ribarsku feštu je besplatan.

Kotizacija za natjecatelje iznosi 20 eura, te natjecatelji moraju imati važeću ribolovnu dozvolu i  obavljen liječnički pregled.

Detalji za natjecatelje mogu se doznati na facebook događaju kojem se može pristupiti OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.