2 min. čitanja

Najavljen novi brod na liniji Mali Lošinj – Unije – Susak

Najavljen novi brod na liniji Mali Lošinj – Unije – Susak
Foto: Facebook

MALI LOŠINJ -  Na liniji 310: Mali Lošinj – Unije – Vele Srakane – Susak do sad su se izmjenjivali brodovi Tijat i Premuda, a od iduće turističke sezone zaplovit će novi brod. Zaključak je to sastanaka u Gradu Lošinju s predstavnicima mjesnih odbora, čelnikom Jadrolinije, Davidom Soptom, te Paulom Vidović iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Nastavno na nedavno održani sastanak u Rijeci na temu pomorske povezanosti otoka Lošinja, u gradskoj vijećnici grada Malog Lošinja ovog je tjedna održan sastanak na kojem su se predstavnici Grada i mjesnih odbora Susak i Unije sastali s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović i njihovim suradnicima.

Teme sastanka su se odnosile na pomorski promet navedenih otoka na državnoj liniji 310 na relaciji Mali Lošinj - Unije - Vele Srakane - Susak i obratno u predstojećem razdoblju.

Tom prilikom predstavnici Jadrolinije i Agencije sve su sudionike upoznali s planiranim aktivnostima u narednom razdoblju, prvenstveno onima vezanima uz nabavku odgovarajućeg novog broda sa bočnom rampom i dizalicom za brži i sigurniji iskrcaj robe, a koji bi imao mogućnost prijevoza i tereta do otprilike 25 tona.

Brod Tijat - Foto: Morski HR

U navedeni brod ugradile bi se i rashladne komore za prijevoz smrznutih proizvoda za opskrbu gospodarskih subjekata na Susku i Unijama. S obzirom na potrebnu proceduru te postupak javne nabave, očekuje se da bi novi brod počeo s plovidbom na liniji 310 prije početka iduće turističke sezone.

Također, bilo je riječi i o mogućnosti prijevoza otpada novim brodom sa navedenih otoka. S obzirom da oba otoka imaju novoizgrađene luke, govorilo se i o uvođenju nove trajektne linije za koju je pokrenuta procedura prema nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastukture s obzirom da je potrebno osigurati dodatna financijska sredstva.

Zaključno, na sastanku je bilo govora i o usuglašavanju plovidbenih redova za 2023. godinu koje će Grad, kao i svake godine, uputiti prema svim mjesnim odborima (Susak, Unije, Ilovik) koji su luke ticanja na navedenim linijama kako bi dali svoju suglasnost ili eventualne prijedloge za 2023. godinu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.