4 min. čitanja

Najavljen 3. "Full Moon Sailing Spectacle" u Puli

Najavljen 3. "Full Moon Sailing Spectacle" u Puli
Foto: Press

U organizaciji jedriličarskog kluba Delfin u terminu 21.-24.03.2024. održat će se 3. izdanje sad već poznatog jedriličarskog happeninga krstaša FULL MOON SAILING SPEKTAKL HRVATSKA.

- Full Moon Sailing Spectacle zamišljen je od prve godine kao jedriličarska regatna manifestacija krstaša sa vrsnim jedriličarima ali i avanturstima jedriličarima te posjetiteljima manifestacijskog programa koji organiziramo uz sportski regatni program. Ožujak je mjesec još nestabilnog vremena i poznatih marčanih bura te je upravo zbog toga Full Moon zanimljiva regatna manifestacija jedriličarima sa dvije izazovne regate - poručuju iz jedriličarskog kluba Delfin Pula.

Foto: Press

Od 21.-24.03. u Puli će se okupiti preko 100 velebnih jedrilica, regatnih jurilica i performance cruisera, vintage krstaša i impozantnih MAXI racera sa 500tinjak jedriličara koji će se natjecati u Grupama kao posade, dvojci u racing, cruising po dužini broda i po međunarodnom premjeru ORC. Pored natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, koji su tu od prve godine Full Moon Sailing Spectacla, stižu nam i natjecatelji iz Austrije, Argentine, Slovačke, Italije, Njemačke...

Program 3. Full Moon Sailing Spectacle za sve uzraste i za sve gušte

U četvrtak 21.03.2024. u suradnji sa Udrugom Molaj cimu, koja je proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, organiziramo FULL MOON CLASSIC, reviju tradicijskih drvenih jedrilica koje će zajedriti pulskom lukom i vratiti nas malo u prošlost - kako je
to nekada bilo. Djeca iz škola, jedriličarskih klubova koja žele moći će jedriti na drvenim brodicama i okušati se u umijeću plovidbe latinskim i oglavnim jedrima sa vičnim kapetanima.

Na jedrenjaku iz 1927g. Tartani iz Pule, najstarijoj ribarskoj tartani na svijetu kuhati će se istarski tradicijski brudet. Program se nastavlja uz Ćakule pod jedrima i glazbu na pulskoj rivi. Pozivamo sve koji imaju drvene jedrilice, rovinjske batane, gajete, guceve, kaiće da dođu u Pulu i podno veličanstvene Arene rašire jedra svojih brodica.

Foto: Press

Pozivamo djecu, trenere i roditelje da dovedu djecu koja jedre u malim klasama da se upoznaju sa maritimnom baštinom i drvenim jedrenjacima. U petak 22.03.2024. okupiti će se na ručku dobrodošlice u pulskoj luci natjecatelji sportaši i rekreativci prijavljeni na regate.

17:30 startat će noćna regata u pulskoj luci i oko otoka Jerolim pod nazivom FULL MOON NIGHT SPRINT Pula. Start noćne regate će se uživo prenositi na pozornici pulske luke ali i kroz društvene mreže i medije. Stotinjak velebnih jedrilica raširiti će svoja jedra i uz zalazak sunca, svjetleće divove, podno veličanstvenog amfiteatra startat će Full Moon Night Sprint.

U prizoru šarenila punih jedara sa zalaskom sunca, svjetlima na jarbolima, obasjani mjesečinom na ruti od 8nm iz luke oko otoka Jerolim i natrag truditi će se plasirati najbolje što mogu u žestokoj konkurenciji i MAXI jurilice, raceri kao dvojac i posade, performance krstaši i obiteljske vintage ljepotice.

Night Sprint u pulskoj luci je poseban doživljaj za natjecatelje ali i za gledatelje na obali, fotografe, snimatelje, romatičare, avanturiste. Nakon noćnog Sprinta večer će nam uveličati „glazbeni talenti” Studia Čarobne frule iz Pule pod vodstvom Tatiana Giorgi. Soulfingers sa 11 umjetnika izvesti će svoj spektakularan glazbeno scenski performance koji obiluje energijom, stilom, vrhunskim scenskim nastupom, estetikom i koreografijom. Soulfingers, u svojoj karijeri održali su preko 2000 koncerata, djelili su binu sa BB King, David Bowie, The Blues Brothers band, Eddie Floyd, Fame, Miriam, Maceba, Parlament Funkdelic, nastupali i otvarali prestižne evente kao što su Montreux Jazz Festival (Švicarska), Siget Festival u Budimpešti, venecijanski filmski festival sa David Bowie, nastupali na zabavama posvećenim Morgan Freemanu, Mikey Rourkea. Nastupali na otvorenju skijaških sezona, a mi smo ih pozvali da nam otvore regatnu sezonu i kako spektakli zaslužuju da nam odrade spektakularan nastup na Full Moon Sailing Spektaklu - poručuju iz Jedriličarskog kluba Delfin.

Jedriličarski klub Delfin iz Pule sa svojim podržavateljima/sponzorima Full Moon Sailing Spektakla i „Pula pod jedrima” poklanja svima besplatan koncert Soulfingersa u petak, nakon Spektakla noćne regate Full Moon Night Sprint Pula.
U subotu 23.03.2024. starta dnevna navigacijska regata Pula – Mali Lošinj pod nazivom FULL MOON DAY RACE Pula – Mali Lošinj.

- Nakon dvije godine suradnje sa JK Reful iz grada Cres i podrške lokalne uprave grada Cres odlučili smo ove godine promijeniti lokaciju dolaska u cilj dnevne regate i uspostavili smo suradnju sa JK Jugo sa Malog Lošinja uz podršku Grada Mali Lošinj, TZ Mali Lošinj i lučke uprave Mali Lošinj. U slučaju jake marčane bure imati ćemo bolji kut jedrenja i još veću brzinu regatavanja sa Porera prema Lošinju na zadovoljstvo svih natjecatelja - poručuju iz Jedriličarskog kluba Delfin
3. izdanje Full Moon Sailing Spectacle u zanimljivom sadržaju programa od drvenih jedrenjaka do MAXI jurilica, od djece na drvenim jedrilicama, studenata koji sudjeluju u timovima na regatama, iskusnih kapetana koji njeguju maritimnu baštinu i dolaze iz raznih dijelova Hrvatske kako bi zajedrili u Puli kako je to nekada bilo.

Dolaze podržavatelji, zaljubljenici u jedra ali i avanturisti i zaljubljenici u dobru glazbu i zabavu uz more. Zanimljivost 3. izdanja je i zlatni pokal sa 24 karata pozlatom iz kojeg će se piti istarsko "zlatno" vino, a kojeg će osvojiti kao prijelazni pehar najbrži brod Full Moon Sailing Spektakla.

- Svi koji imaju brod na jedra dobro došli su prijaviti se na regate i biti s nama vjetar koji puni jedra 3. izdanja Full Moon Sailing Spectacla - pozivaju organizatori.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti OVDJE.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.