1 min. čitanja

Nacionalna udruga ugostitelja pozdravlja mjere Vlade RH

Nacionalna udruga ugostitelja pozdravlja mjere Vlade RH
Foto: Pixabay/Ilustracija

Nacionalna udruga ugostitelja pozdravila je u četvrtak paket mjera Vlade RH usmjeren na ublažavanje negativnih posljedica energetske krize.

Drastičan rast cijena energenata posljednjih mjeseci predstavljao je veliku opasnost za opstanak ionako pandemijom iscrpljenih poduzetnika, a posebice ugostitelja koje najvećim dijelom čine mikro, mali i srednji obrti i društva, podsjeća se u priopćenju udruge.

Iz Vladinog paketa mjera ugostitelji izdvajaju mjeru ograničavanja cijene električne energije i mjeru podizanje iznosa neoporezivih isplata zaposlenicima koje će, ističu, ove zime omogućiti nastavak rada ugostiteljskih objekata i doprinijeti očuvanju radnih mjesta.

Ocjenjuju kako je ograničavanjem cijene električne energije za polugodišnju potrošnju poduzetnika do 250.000 kWh na 0,53 kn/kWh, kojom se osigurava 12 puta jeftinija cijena od burzovne, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pokazalo "do sad nezapamćeno razumijevanje i podršku za mikro, malo i srednje poduzetništvo koje proživljava najteže trenutke u poslovanju, a ujedno čini i kičmu našeg gospodarstva."

Iz Udruge kažu da se nadaju uspješnim pregovorima i jednakom tretmanu ograničavanja cijena plina, koji je uz električnu energiju neizostavan energent u ugostiteljstvu, a posebice na području kontinentalne Hrvatske u zimskom periodu godine.

S obzirom na široke razmjere i dugoročnost krize te ograničene resurse, pozivaju i na implementaciju mjera štednje i racionalizaciju potrošnje energenata u poslovnoj i privatnoj sferi, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.