2 min. čitanja

Načelnik Općine Selca Ivan Marijančević  kazneno prijavljen DORH-u

Načelnik Općine Selca Ivan Marijančević  kazneno prijavljen DORH-u
Foto: Youtube / Screenshot

SELCA – Kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv načelnika bračke općine Selca Ivana Marijančevića podignuo je nezavisni vijećnik Jure Trutanić, uz podršku trojice kolega, Stjepka Tomaša i Karmena Jakšića i zbog, ‘dovođenja u zabludu podmetanjem preinačene isprave kao prave’.

Kako su nam rekli u Selcima, inzistirali su na transparentnosti financija i tražili od načelnika uvid u opsežnu financijsku dokumentaciju, napose bankovne izvode, piše Dalmatinski portal.

–  Kad su Trutanićevi vijećnici dirnuli u tijekove proračunskog novca, u Općini Selca na istoku Brača eskalirala je drama u lokalnoj upravi, prožeta radikalnim obratima i tajnim paktovima lokalnih kvazi-moćnika – opisuju.

Načelnik Marijančević mjesecima se, navode, nastojao otarasiti neugodnog trojca dovodeći ih u zabludu o stanju općinskih računa.

– Vrhunac se dogodio 19. srpnja kada je e-mailom dostavio trojici vijećnika preinačene izvode prometa po računu kako bi prikrio za njega neugodne podatke iz kojih je bilo vidljivo da je nenamjenski potrošio preko milijun kuna namjenskih sredstava za kapitalnu investiciju izgradnje vatrogasnog doma u Selcima – tvrde.

Izdvajaju i nenamjensko trošenje  vlastitih sredstava za izgradnju Vatrogasnog doma. Trutanićeva lista je na Facebooku objavila i da  je bivši načelnikov zamjenik godinama ‘dobivao sumnjive donacije preko lokalnog vaterpolskog kluba Lahor’.

– Zadnja je naložena upravo na dan sjednice u kojoj je Marijančevićev novi-stari žetončić Ordić odigrao ključnu ulogu u opstrukciji vijećnika u iznošenju kompromitirajućih podataka – kaže Trutanić.

Nastavlja da se, nakon što se klupko počelo odmotavati, a vijećnici analizom bankovnih izvoda javno izbacivati sve neugodnije podatke i kosture iz ormara, dogodio veliki salto mortale.

– Načelnik Marijančević, kojemu je Općinu u amanet ostavio bivši HDZ-ov načelnik, sadašnji ravnatelj OŠ Selca Ivica Škrpaca, suočen s posljedicama vlastitih krimena najavio je podnošenje ostavke, od čega je odustao nakon što je po mišljenje otišao pod skute političkih mentora, glavešina bračkoga HDZ-a. Nakon odrađenog brifinga selački su HDZ-ovci aktivno sudjelovali u opstrukciji nas troje na sjednici Vijeća na kojoj su ovi prezentirali otkrića o sramotnom poslovanju načelnika Marijančevića. Selački HDZ vođen od strane fantomskog općinskog odbora HDZ-a, odigrao je ključnu ulogu u spašavanju kompromitiranog načelnika Marijančevića – kaže Trutanić za Dalmatinski portal.

Tvrdi i da je i političko rivalstvo i žestoka retorika između selačkih HDZ-ovaca pred istragom o tragovima javnoga novca iznenada je nestala kao rukom odnesena, a HDZ-ovci su postali stupovi Marijančevićeve načete vladavine prevarivši besramno svoje biračko tijelo.

– Uvertira u prevratnički scenarij bilo je uhljebljivanje poraženog HDZ-ova kandidata Petra Bezmalinovića na mjesto pročelnika Općine Selca nakon njegova poraza na izborima. Marijančević je tako zbrinuo dojučerašnjeg političkog protivnika, obezglavio ionako frakcionirani selački HDZ, a njegove vijećnike privezao uz sebe na platformi očuvanja klijentelističko-interesnog modela upravljanja – kazuje Trutanić.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.