1 min. čitanja

Na suhozidu u Istri pronađene odbačene bombe

Na suhozidu u Istri pronađene odbačene bombe
Foto: PU Istarska/Ilustracija

Tko bi očekivao da će šetajući prirodom naletjeti na odbačene eksplozivne naprave, no to se upravo dogodilo jednom stanovniku Istre koji je u utorak poslijepodne alarmirao policiju dojavivši im kako je na suhozidu u Šišanu, svega nekoliko kilometara od Pule, pronašao odbačena minsko-eksplozivna sredstva.

Na mjesto događaja odmah je upućen djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi M75, ručnoj bombi M52P3 i 40 komada streljiva. Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su uklonjena s mjesta događaja i uništena na siguran način.

Zbog ovog slučaja istarska policija još jednom upozorava građane da ne odbacuju minsko-eksplozivna sredstva ili oružje u prirodu, odnosno da ih ne ostavljaju na javnim prostorima, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima kako ne bi došlo do njihovog neželjenog aktiviranja. Takva sredstva mogu pronaći i djeca koja ih u znatiželji i igri mogu aktivirati, pri čemu mogu ozlijediti sebe ili druge, a u najgorem slučaju cijela priča može završiti kobno.

Svi oni koji i dalje bez dozvole posjeduju eksplozivna sredstva ili oružje, isto mogu bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija također upozorava građane, ukoliko pronađu takva sredstva u prirodi, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.