1 min. čitanja

Na splitskim ulicama uskoro ćete moći vidjeti jedno neobično vozilo!

Na splitskim ulicama uskoro ćete moći vidjeti jedno neobično vozilo!
Foto: Press

Radi se o električnom i vrlo inovativnom buggy vozilu, a iza svega stoje studenti  splitskog Sveučilišnog odjela za stručne studije.

Studenti su elektrificirali buggy vozilo ugradnjom električne pogonske grupe. U provedbi projekta elektrifikacije buggy vozila studenti su zamjienili motor s unutarnjim sagorijevanjem s dva BLDC elektromotora i baterijama, te razvili upravljačko računalo i na taj način pokazali kreativnu primjenu stečenih znanja u praksi. Karoserija je prilagođena novim potrebama kao i sustav upravljanja, prenosi Dalmacija danas.

- Brzina mu je limitirana na 60 km/h, a imamo u planu razvoj još nekih komponenti s kojima bismo mogli nadograditi postojeće sustave na vozilu, primjerice ugradnja "digitalnog diferencijala" omogućila bi poboljšani radijus okretanja vozila, a nadogradili bismo i neke elektroničke podsustave kao što je primjerice „battery management sustav“ za održavanje baterije - ispričao je o daljnjim planovima profesor Vukšić.

Još samo da se odradi nekoliko "tehnikalija" i sve je spremno za postavljanje ovog simpatičnog vozila na splitske ceste.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.