Na šibenskoj pijaci jasno se vidjelo da je petak - Peškarija puna, na zelenom dijelu pustoš
Foto: Unsplash
ŠIBENIK - Dobro je poznata tradicija da je petak dan za ribu, što se jasno jutros oko 8:30 sati ividjelo na peškariji na šibenskoj pijaci.
- Možete na gradele, možete ga i frigati. Ukusna je to riba - rekla je prodavačica za luca od desetak kila.
Druga vrsta ribe koja je zaokupljala pažnju bio je škaram. Malo podsjeća na barakude ili štuku i poprilično je opasnog izgleda. Međutim, i škarami su specijalitet ako ga znate spremiti kako treba. Nisu baš svakodnevni prizor na šibenskoj peškariji, više ih je na južnijem djelu Jadrana.
Bijela je to riba i najbolja je na gradele ili u brudetu, piše ŠibenikIN.
Naravno, bila je tu i svega od uobičajene ponude ribe, liganja, muzgavaca, hobotnica i nezaobilaznih srdela. Oko njih se i stvarala najveća gužva.
Na zelenom dijelu tržnice pažnju su privlačile prekrasne naranče. Na štandu su stajale onako sa zelenim lišćem, prizor kao iz žuranala, a stigle su s otoka Visa.
Novinare je šokiralo što je prodavačica za jednim bankom tražila 20 eura za domaću kokoš od jedva dva kilograma, ako nije bila i po kila manja. Zdravo je jesti organsko, ali 150 kuna za ne baš veliku kokoš..??
Uglavnom, peškarija puna, pijaca poluprazna. Tužno je bilo vidjeti da je većina banaka prazna.