1 min. čitanja

Na Rabu pronađena protutenkovska mina iz Drugog svjetskog rata

Na Rabu pronađena protutenkovska mina iz Drugog svjetskog rata
Foto: Youtube / Screenshot / Ilustracija

RAB - Od početka mjeseca rujna policija je evidentirala tri dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava građana s područja Crikvenice, Gorskog kotara i Rijeke.

Predali su jedan pištolj, ručnu bombu i 31 komad različitog streljiva.
U navedenim danima na području otoka Raba je pronađena i jedna zaostala protutenkovska mina iz Drugog svjetskog rata, njemačke proizvodnje.

Sva spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuta prema pravilima struke.

Policija zahvaljuje savjesnim građanima koji su se pridružili akciji "Manje oružja, manje tragedija" kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava.

- Molimo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito pozivamo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.

Posebno molimo građane da prilikom eventualnog pronalaska eksplozivnih sredstava ih ne diraju i ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već isto trebaju dojaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu pronalaska doći će ovlašteni policijski službenici koji će ta sredstva sigurno preuzeti - poručuju iz policije.

Detaljne informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i drugih eksplozivnih sredstava, mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.