1 min. čitanja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda sankcionirano čak 225 prekršaja za prekoračenje brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda sankcionirano čak 225 prekršaja za prekoračenje brzine
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 499 prekršaja od čega izdvajamo 67 za alkohol, 225 za prekoračenje  brzine, 27 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 12 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 za zabranu upravljanja i 9 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 3,04 g/kg.
Zabilježeno je 15 prometnih nesreća od kojih je 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe  zadobile teže, a 7 osoba lakše tjelesne ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjelju, 13. studenog, od 12 do 16 sati je provedena akcija „Brzina/MTC/MOP“ kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda, te prekršaji nepropisne brzine.

Tijekom trajanja  akcije evidentirano je ukupno  131 prekršaj od čega  izdvajamo 87 zbog prekoračenje brzine, 10 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 zbog tehničke neispravnosti vozila.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.