2 min. čitanja

Na pristupnoj cesti Pelješkog mosta uočene deformacije

Na pristupnoj cesti Pelješkog mosta uočene deformacije
PFoto: Unsplash / Ilustracija

STON - Na cesti dva kilometra prije Stona uočene su grbe i deformacije. U Hrvatskim cestama s problemom su upoznati te kažu da izvođač priprema postupak sanacije.

Iz Hrvatskih cesta navode da je došlo do bubrenja tla ispod kolničke konstrukcije, a što je uzrokovalo izdizanje asfaltnih slojeva na dva mjesta. Uzrok tome je prodor vode koja prolazi stjenskim rasjedom u glinovitom materijalu, te ispod kolničke konstrukcije na otprilike 3 metra ispod temeljnog tla, prenosi Libero portal.

Izvođač je izvršio ispitivanje radarom na lokaciji te je isto ukazalo na stjenovito tlo, s proslojkom koji je gotovo u potpunosti pod vodom. Ovakva pojava nije učestala te Izvođač priprema postupak sanacije koji bi uključio u prvom koraku drenažu problematičnog dijela tla, a zatim i zamjenu deformiranog dijela kolničke konstrukcije.

Navode da garanciju još nisu aktivirali jer to nije potrebno.

Prometni stručnjak Željko Marušić kaže da su kritike preuveličane. On smatra da je izvedba Pelješkog mosta i brze ceste preko Pelješca kvalitetna, a problem s neravnomjernošću razine asfaltne površine mjestimično je posljedica nepreciznosti u izradi, a ne dotrajavanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Cijena za Pelješki most korigirana - Zbog rasta troškova kinezi bi mogli dobiti i do 100 milijuna kuna više
Ugovor za izgradnju Pelješkog mosta bio je vrijedan dvije milijarde kuna, međutim, tijekom radova utvrđeni su određeni izvantroškovnički radovi, pa se iznos povećao oko 100 milijuna kuna. Prije skoro sedam mjeseci otvoreni su Pelješki most i cesta od Duboke do Prapratnog. Tom je prometnicom do sada…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.