1 min. čitanja

Na petogodišnjoj svjetskoj rang ljestvici, najbolji ribolovac je Zadranin: “Nadam se dugo braniti prvo mjesto!”

Na petogodišnjoj svjetskoj rang ljestvici, najbolji ribolovac je Zadranin: “Nadam se dugo braniti prvo mjesto!”
Foto: Ivan Galzina / Facebook

ZADAR - Predstavnik Športskog ribolovnog društva Zubatac iz Zadra, 38-godišnji Ivan Galzina, na novoj je petogodišnjoj svjetskoj rang ljestvici najbolji svjetski ribolovac štapom iz brodice!

Galzina je majstor ovog sporta i svakako zaslužuje biti u samom vrhu najboljih udičara, dugogodišnji trud mu se apsolutno isplatio.

- FIPS-M je svjetska krovna organizacija u ribolovu kojoj svi polažemo račune. Naime, svi svjetski klubovi i federacije koje se natječu u ovoj disciplini su unutar te organizacije. Napravljena je nova rang ljestvica nakon rezultata ostvarenih posljednjih pet godina, tu se upisuju svi pojedinačni rezultati koji su ostvareni na svjetskim prvenstvima, u koji spadaju rezultati u svim kategorijama, juniori, seniori i brod. Konkretno, u mojoj kategoriji štapom iz brodice sam po petogodišnjem plasmanu na prvom mjestu svjetske rang ljestvice, jer imam najviše bodova - objašnjava za Antenu Zadar Ivan Galzina.

- Prošle godine sam bio drugi za svega 0,020 posto bodova iza Volpinija iz Italije. Stvar je bila vrlo jednostavna, naime, onaj tko bude bolji na prošlogodišnjem SP u Portugalu zauzet će prvo mjesto, ja sam bio deveti pojedinačno, Volpini devetnaesti, nakon čega sam ostvario više plasmanskih bodova, i na kraju premoćno uzeo prvo mjesto. Važno je napomenuti kako se nadam da ću dugo braniti prvu poziciju. Ove godine, 30. rujna počinje Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj, točnije u istarskom Novigradu, to će mi dati dodatni poticaj i motiv, ali i odgovornost da zadržim prvo mjesto, jer ćemo loviti na područjima koje dobro poznajemo. Nadam se da ćemo se svi kvalitetno pripremiti, kako bi ostvarili vrhunski rezultat i uzeli zlato - kazao je Galzina.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.