1 min. čitanja

Na otoku Šipanu usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže

Na otoku Šipanu usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže
Foto: Grad Dubrovnik / Ilustracija

ŠIPAN – Na zboru građana naselja Šipanska luka glavna tema protekle subote bila je izgradnja sustava kanalizacijske mreže ovog naselja na otoku Šipanu.

– Na Lopudu je u tijeku izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a za kanalizacijsku mrežu naselja Suđurađ ishodovali smo građevinsku dozvolu. Na redu je i Šipanska Luka i kao kod svih ostalih investicija kojima rukovode Vodovod i Grad Dubrovnik želimo uvažiti želje većine mještana te poslušati sve one dobre i konkretne prijedloge. Kanalizacijska mreža je ključna za turistički i svekoliki razvoj mjesta i jamac je čistog mora što nam je svima cilj – poručio je uvodno gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, dok su predstavnici Vodovoda, kao investitora uz Hrvatske vode, odgovarali na sva pitanja mještana.

U konačnici je na zboru građana usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže, a dubrovački je gradonačelnik zahvalio otočanima na izrazito konstruktivnom dijalogu. Najavio je provođenje ciljanih izmjena Urbanističkog plana uređenja Šipanska Luka.

Izmjene UPU-a pratit će dorada dokumentacije te u konačnici ishođenje građevinske dozvole koja se prema planu očekuje u 2022. godini, kada bi trebalo početi i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Suđurđa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.