1 min. čitanja

Na otok Pag trenutno nemoguće doći kopnenim ili morskim putem

Na otok Pag trenutno nemoguće doći kopnenim ili morskim putem
Foto: Lovre Peraić / Youtube / Screenshot

PAG – Na otok i sa otoka Paga trenutno nije moguće doći vozilima (kopnenim niti pomorskim putem), izvještava Hrvatski autoklub. Crveno je upozorenje meteoalarma Državnog hidrometeorološkog zavoda za Podvelebitsko područje, a na snazi je i upozorenje za pomorce i nautičare. Mjestimični udari bure i sjevernog, prema otvorenom i sjeverozapadnog vjetra 35-55, u Velebitskom kanalu bure do 75 čvorova. Na otvorenome južnog i dijela srednjeg Jadrana more moguće 5. Tijekom poslijepodneva na južnom Jadranu manja mogućnost za neverin.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su:

  • Paški most (DC106);
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska.Danas, 11.06.2022., redovna državna linija 612 Komiža-Biševo, zbog vremenskih uvjeta prometuje skraćenim voznim redom. Isplovljava za Komižu odmah po dolasku u luku Mezoporat.D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.