1 min. čitanja

Na Makarskoj rivijeri velika smjena turista, no hoteli i dalje popunjeni

Na Makarskoj rivijeri velika smjena turista, no hoteli i dalje popunjeni
Foto: TZ Makarska

Na makarskom primorju treći vikend kolovoza je u znaku velike smjene turista, s brojnijim odlascima od dolazaka, no hoteli su i dalje skroz popunjeni, a velike su gužve na prometnicama i prilaznim cestama turističkim mjestima.

Iz turističkih mjesta s Makarske rivijere ovoga vikenda otputovat će više od 10.000 gostiju, a manje će ih stići na odmor u ljetovališta od Brela do Gradca, doznaje se iz turističkih ureda. No ističu da će nakon vikenda odmor na makarskom primorju nastaviti više oko 50-ak tisuća turista.

Hoteli na makarskom primorju posluju i dalje bez slobodnih postelja, ugošćuju više od 14.000 gostiju, slično je i u kućama za odmor, a prethodna rezervacija smještaja preporuča se i za boravak u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Smjenu gostiju i ovoga vikenda prate gužve u prometu. Na državnoj cesti D8 vozi se u dugim kolonama, usporeno i s rijetkim zastojima, a prometne gužvu su i na prilaznim cestama turističkim mjestima.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je znatno pojačan, gužva u prometu je i na prilaznoj cesti prema naplatnim postajama kod Zagvozda, a manja su čekanja i na naplatnim postajama.

Trajekt na liniji Makarska Sumartin je popunjen sve do zadnje večernje plovidbe, a za sutra na svih sedam linija ima slobodnih mjesta.

S Brača prema Makarske danas nema slobodnih mjesta, a osim u prvoj jutarnjom plovidbi sve su mjesta i za sutra popunjena, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik Sućuraj od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko pola sata kao i s Hvara prema kopnu.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu uglavnom sa zakašnjenjem a u dolasku i odlasku su popunjeni, kako piše HRT.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.