2 min. čitanja

Na Lošinju osvanule table o zabrani za pse. Komunalni redar: "Ovo nije djelo Grada!"

Na Lošinju osvanule table o zabrani za pse. Komunalni redar: "Ovo nije djelo Grada!"
Foto: Screenshot/Facebook(Inicijativa za legalnost Lošinj)

Jedan je građanin na Facebook stranici Inicijative za legalnost Lošinj objavio kako je netko na Lošinju, točnije na području Bučanje postavio tablu kojom se psima zabranjuje ovuda kretati.

Na Facebooku je protestnu objavu protiv table objavio Petar Banić, a evo i što je napisao:

Često mi komuniciraju žitelji, vlasnici kuća za odmor te turisti, da su izloženi maltretiranju pojedinaca dok prolaze kroz Bučanje sa svojim psima. Dakle, prolaze zato što je to najbliži put do Nerezina te zbog toga što prolaze teritorijem RH gdje vrijede Zakoni RH. Prolaze stazama ili putevima (cestama) koja su ili pomorsko dobro RH ili su u vlasništvu Grada Mali Lošinj ili RH. Pa prošetah i ja sa svoja dva četveronožna prijatelja. Većina gostiju Bučanja, pogotovo djeca, su rado prilazila i dragala moje prijatelje, no uvijek ima i dežurnih bedaka! Pa mi je tako jedan dobacio da je "tukaj povedano za pse" ili tako nekako! Lijepo sam ga pozvao da dođe do mene i to mi pojasni u kameru! Naravno da je nestao. Ja sam cca sat vremena s mojim prijateljima šetao Bučanjem, ugodno se družio sa gostima i njihovom djecom, pa gotovo se sprijateljio s mladim bračnim parom i pravio se da ne primjećujem poglede mračnjaka. Pogledi ne ubijaju, jasno! Dakle, molim pojedine koji će u budućem vremenu imati problema u Bučanju da me kontaktiraju! Iskoristio sam vrijeme pa sam poslikao svega i svačega, pa ću pripremiti upit prema institucijama RH, s upitom jeli sve to u skladu sa Zakonakom regulativom u RH! A redarstvo Grada Mali Lošinj da makne tablu - glasila je objava nakon koje smo krenuli istražiti podrijetlo table!

Nema veze s Gradom

Pitanje koje se postavlja prirodno je tko je tablu postavio? Radi li se o Gradu Malom Lošinju, tj. komunalnom redarstvu ili je sve u "privatnoj režiji" nekog od građana?

Odgovore smo potražili kod prometnog i komunalnog redara Grada Malog Lošinja Roberta Paljevića koji nam je dao sljedeći odgovor.

- Tabla nije djelo Grada Malog Lošinja. U najskorijem roku izlazimo na teren i ustanovit ćemo je li tabla postavljena na pomorskom dobru ili javnoj površini. Ako je tako ista će biti odmah uklonjena - rekao je komunalni redar.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.