1 min. čitanja

Na Lošinju i Rabu kradljivci 'zapeli' za bicikle, evo kako se zaštititi

Na Lošinju i Rabu kradljivci 'zapeli' za bicikle, evo kako se zaštititi
Foto: Ilustracija/Pixabay/Yorgunum

LOŠINJ/RAB - Dvoje stranih turista i hrvatski državljanin ovih su dana ostali bez bicikala u seriji krađa na otoku Lošinju i Rabu. Počinjenim kaznenim djelima oštećeni su Nijemac, Slovenac i hrvatski državljanin za oko 39.000 kuna, izvijestila je riječka policija.

Na području Lošinja nepoznati počinitelj je jedno prometalo ukrao s nosača za bicikle, a drugi iz dvorišta vikend kuće. Na Rabu su iz dvorišta obiteljske kuće nestala tri 'city bike' bicikla.

Kako bi smanjili mogućnost krađe, iz PU Primorsko-goranske građanima su udijelili nekoliko savjeta. Prije svega da zapišu serijski broj bicikla, da prilikom kupnje novog sačuvaju račun, zatim označe bicikl na samo njima poznat način kako bi ga prepoznali i nakon mogućih preinaka.

Preporučuju i fotografirati bicikl, a prilikom parkiranja vezati ga zaštitnim lancem, spiralnom ili čeličnom sajlom za čvrste, metalne predmete kao što su stupovi, ograde…Uputno je i mijenjati mjesta na kojima "parkirate" svoj bicikl, a nikako ne ostavljati alat ili druge predmete kojima bi se kradljivci mogli poslužiti. Ako ostavljate bicikl u hodniku ili stubištu zgrade, treba zaključati ulazna vrata i povremeno provjeriti je li bicikl gdje treba biti, a izbjegavajte ostavljanje bez nadzora na lako dostupnim mjestima, posebno noću.

Prilikom kupnje bicikla, posebice od neovlaštenih i nepoznatih osoba treba biti dodatno oprezan - možda su ukradeni, upozoravaju građane iz PU Primorsko-goranske.

U slučaju krađe odmah neka se jave na broj 192.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.