2 min. čitanja

Na Krku kampovi puni i početkom studenog

Na Krku kampovi puni i početkom studenog
Foto: HTV screenshot

KRK - Sunčano vrijeme i visoke temperature nezapamćene početkom studenog, iskoristili su mnogobrojni posjetitelji otoka Krka kojih je najviše bilo u autokampovima. Cjelogodišnji kamp Ježevac prvi je put zabilježio 1800 gostiju početkom studenog.

Mnogobrojni gosti Kvarnera ne pamte ovakav odmor u studenome. Temperature i do 26 stupnjeva, more oko 22, prilika za uživanje u svemu onome što nudi ljeto.

- Ovo što je ove godine nevjerojatno, kupamo se, more je odlično, temperature vrhunske, cijeli dan 20 stupnjeva, za opustiti se i napuniti baterije. Ne može bolje, mi smo prezadovoljni - ističe za HRT Sanja, gošća iz Slovenije.

Sve blagodati ljetnih temperatura iskoristila je i ova peteročlana obitelj iz Mađarske.

- Savršeno vrijeme, vrlo smo iznenađeni jer smo očekivali lijepo vrijeme, ali ne ovako toplo početkom studenog, doista neočekivano i ludo - kaže David, gost iz Mađarske.

Autokampovi sve su popularniji za ljetovanje, posebice za obitelji s djecom, no ovakva popunjenost u zimskom razdoblju nezabilježena je dosad.

- Kamp je dobar, ali vrijeme ove godine je stvarno dobro. Kupali smo se, vozili bicikle i nama je super - rekao je Uroš, gost iz Slovenije.

Zahvaljujući neuobičajeno toplom vremenu, mogućnosti za uživanje bilo je napretek, pa i za one najmlađe.

- Ovog vikenda nezapamćen broj gostiju. Došli smo do brojke 1800 gostiju u kampu što je gotovo pun kapacitet. Veliku ulogu odigralo je i vrijeme. Pripremili smo bogat program i za djecu s obzirom na Noć vještica - otkriva Ivona Tomee, voditeljica animacijskog tima autokampa Ježevac, Krk.

Do kraja tjedna u ovom krčkom kampu ostaje oko tisuću gostiju uglavnom iz Slovenije i Njemačke.

- Tijekom posljednjeg listopadskog vikenda u gradu Krku boravilo je dvije i pol tisuće gostiju koji su ostvarili 7,5 tisuća noćenja što je do sada najbolji rezultata. Najviše gostiju, oko 60 posto, je sa slovenskog tržišta, a nakon toga gosti iz Njemačke i Austrije - kaže Ivana Kovačić, direktorica TZ-a Grada Krka.

Bude li i dalje tako toplo i sunčano, ova bi godina mogla srušiti dosadašnje turističke rekorde.

Elvira Dizdarević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.