1 min. čitanja

Na Brijunima uspješno završen projekt kojim je smanjen trend opadanja bioraznolikosti

Na Brijunima uspješno završen projekt kojim je smanjen trend opadanja bioraznolikosti
Foto: NP Brijuni

BRIJUNI – Dva projekata iz programa transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. -2020. – MPA NETWORKS i MPA ENGAGE s današnjim danom privode se kraju, javljaju iz Nacionalnog parka Brijuni.

– Kroz dvije i pol godine surađivali smo s kolegama iz brojnih ustanova na Mediteranu kako bismo bili uspješniji u upravljanju morskim zaštićenim područjima i usporili trend opadanja bioraznolikosti te osvještavali javnost o gorućim problemima među kojima vodeće mjesto zauzimaju klimatske promjene.

Nismo ostali u okviru same teorije već smo osmišljavali i implementirali inovativne pristupe u praćenju stanja podmorja, sklapali smo međusobno saveze, poduzimali smo opipljive korake u smanjenju našeg ekološkog otiska, a najuspješniji smo bilo u aktivnostima u kojima nam se priključila lokalna zajednica i ljubitelji prirode na čemu smo im iznimno zahvalni.

S pomalo nostalgije se prisjećamo zadnjeg susreta – stručnog maratona od Palme na Balearima, preko Barcelone do zaštićenog morskog područja Capo de Creus. S vama želimo podijeliti djelić atmosfere i pozitivne energije, a kroz ilustracije i uvide u ključne dijelove stručnih rasprava. Naša je zajednica zaokupljena brojnim izazovima, ali smo optimistični i svakako se veselimo prilikama novih suradnji! – poručuju s Brijuna.

U nastavku slijedi edukativni animirani video o problematici klimatskih promjena i važnosti morskih zaštićenih područja, napravljen u sklopu projekta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.