1 min. čitanja

Na Brijunima se sanira 1.300 kvadrata asfaltiranih površina

Na Brijunima se sanira 1.300 kvadrata asfaltiranih površina
Foto: Renco Kosinožić

BRIJUNI - Na Brijunima se 'popravlja' 1.300 kvadrata ceste, a prve će se ušminkati one kojima vozi turistički vlak.

Cilj sanacije asfaltiranih površina na otočju Brijuni je što kvalitetniji boravak posjetiteljima, ali i djelatnicima Javne ustanove. U tijeku je sanacija cesti otoku Veliki Brijun, kažu iz Uprave ustanove.

Pojašnjavaju da su procesom sanacija predviđeni površinski iskopi u dubini od 20 centimetara te izrada nove podloge uz novi sloj asfalta istih tehničkih karakteristika.

Obzirom na tijek radova, napominju da će se zahvati provoditi u fazama te će se u prvoj fazi sanirati staze kojima svakodnevno vozi turistički vlakić, prenosi Glas Istre.

Sveukupno će se sanirati 1.300 kvadrata asfaltiranih površina, što će omogućiti posjetiteljima potpuni doživljaj svih posebnosti koje Brijuni nude, zaključuju iz Uprave NP Brijuni.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Jelenu aksisu na Brijunima prijeti istrebljenje - EU ga prije nekoliko mjeseci stavila na popis invazivnih vrsta koje treba potamaniti
Na Brijunima trenutno živi 300-tinjak jelena aksisa kojima prijeti istrebljenje! Doznala je to ekipa Istre24 i to slučajno, nakon što su propitkivali komercijalni lov u nacionalnom parku Brijuni, a koji je pak nakon njihovog pisanja, ukinut. No čini se da za jelene aksise nema spasa, ni nakon što j…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.