2 min. čitanja

Na Brijunima i dalje gužve - Izleti za listopad gotovo rasprodani

Na Brijunima i dalje gužve - Izleti za listopad gotovo rasprodani
Foto: Morski HR

Na Brijunima nikad bolja sezona i posezona. Svi su izleti za taj Nacionalni park rasprodani, a brodovi popunjeni. Za listopad se pripremaju posebne manifestacije koje će na otočje dodatno privući posjetitelje i promovirati njegove ljepote.

U fažanskom pristaništu je uvijek gužva. Za odlazak do Brijuna čeka se u redovima. Brodovima svaki dan na Brijune dolazi i do tisuću izletnika.

Tijekom četverosatnog vođenog obilaska upoznat će povijest otočja, razgledati njegove kulturne spomenike, upoznati prirodne ljepote.

- Brijuni su uvijek inspirativni. Uvijek imaju neki novi moment, sada vidite dva nova magarčića bebe, život ide dalje na Brijunima - rekla je Branka Biloš, vodičica NP Brijuni.

Na Brijune su se vratile organizirane grupe posjetitelja. Svakoga je dana zapravo mnogo onih koji žele posjetiti Nacionalni park.

- Bilo bi dobro da se rezervira nekoliko dana ranije, naročito za vikende kada imamo veći broj posejtitelja - istaknula je Marija Štoković, voditeljica Odjela za posjećivanje, sport i rekreaciju NP Brijuni.

- Mi smo ove godine uspjeli dosegnuti 40 do 45 posto povećanja broja posjetitelja, što u biti iznosi da smo sa 180 tisuća posjetitelja uspjeli dosegnut 240 posjetitelja što je maksimalan rekord parka - rekao je Marno Milotić, ravnatelj NP Brijuni.

BRIJUNI KAKVI BI TREBALI BITI Ravnatelj Nacionalnog parka: “Možemo puno, ali nas koči hrvatska birokracija!” | | Morski HR
Koja li je tajna Brijuna? Malarično otočje nekadašnji je austrijski vlasnik i vizionar, Paul Kupelwieser pretvorio je u pravo mondeno ljetovalište za aristrokraciju. Josip Broz Tito je već

Kako bi produljili sezonu, na Brijunima pripremaju brojne rekreacijske i sportske sadržaje, poput dana otvorenih vrata, te obiteljskog golf-vikenda.

- Kroz godinu radimo razne manifestacije kroz koje pokušavamo educirati naše posejtitelje, raditi na održivosti turizma i promovirati te posebnosti parka - istaknula je Reanna Bajković Relić, glasnogovornica NP Brijuni.

Jesen će dakle na Brijunima biti aktivna, a mnoge manifestacije i izleti dostupni po pristupačnijim cijenama, javlja HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.