2 min. čitanja

Na Braču se srušio zrakoplov s tri putnika – Civilna zaštita: “Svi putnici su preživjeli!”

Na Braču se srušio zrakoplov s tri putnika – Civilna zaštita: “Svi putnici su preživjeli!”

BLACA – Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je oko 9 sati i 40 minuta pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču.

Kako doznaje Dalmacija danas, na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji su pokušavali utvrditi točnu lokaciju pada aviona, a u potragu su angažirani i dronovi.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora saznali smo da je zrakoplov lociran i pronađen. Još se očekuje službeno izvješće i potvrda ove informacije. Saznali smo da je pronađen kod Pustinje Blaca na Braču.

U ovim trenutcima vozila Hitne medicinske pomoći i vatrogasci odlaze prema lociranom zrakoplovu.

– Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača. Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osuguravanje područja od mogućeg požara. Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije – objavila je gradonačelnica Supetra, Ivana Marković.

Civilna zaštita: “Svi putnici su preživjeli!”

– Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika.

Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split – izvijestili su iz Civilne zaštite.

HGSS: “Po preživjele stiže helikopter”

– U spašavanju putnika iz zrakoplova koji je jutros pao na području Brača sudjeluju vatrogasci, policija, timovi HMP-a, spašavatelji HGSS Split – ispostave Brač te je upućena dežurna ekipa letača spašavatelja s helikopterom HRZ-a. Radi se o izrazito nepristupačnom terenu. Vatrogasci koji su prvi došli na teren su locirali zrakoplov i izvukli članove posade – poručili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OGLASIO SE MUP: Vatrogasci su stigli do preživjelih putnika zrakoplova na Braču
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.