2 min. čitanja

MUP POTVRDIO Stručnjaci doznali od čega je uginula rijetka ptica u dolini Neretve

MUP POTVRDIO Stručnjaci doznali od čega je uginula rijetka ptica u dolini Neretve
Foto: Biom

OPUZEN - Ćelavi ibis Gipsy, koja je pronađena mrtva nedaleko od Opuzena, nije ubijena. Kako od Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske doznaje Jutarnji list, uzroci njene smrti su prirodni.

- Na licu mjesta smo napravili očevid i tad smo primijetili da nema ozljeda. Tijelo je poslano na obdukciju i ona je pokazala da je uzrok smrti krvarenje, odnosno, moždani udar. Time je isključena mogućnost kaznenog djela - potvrdila je Jutarnjem Andrijana Biskup, glasnogovornica policijske uprave.

Ćelavi ibis Gipsy smrtno je stradao - Podaci s GPS-a upućuju na to da je smrt bila nagla
U delti Neretve pronađena je mrtva ženka ćelavog ibisa Gipsy. Ženka ćelavog ibisa, Gipsy, posjetila dolinu NeretveNakon što je odletjela s Brača, ženka ćelavog ibisa (Gerinticus eremita), Gipsy, se samo kratko zadržala na Hvaru te krenula dalje. S Hvara je nastavila južno sve do Slanog nedaleko od…

Smrt Gipsy, ženke ćelavog ibisa koja je posljednjih nekoliko mjeseci boravila u Hrvatskoj, šokirala je javnost. Radi se o vrsti koja je izumrla u Europi i u sklopu projekta LIFE Northern Bald Ibis ponovno se pokušava uspostaviti njena populacija te ne čudi da je pojavljivanje jedne jedinke u našim krajevima izazvalo zanimanje i simpatije mnogih građana.

Nakon dojave austrijske organizacije Waldrappteam, koja provodi projekt reintrodukcije ibisa, djelatnici Bioma zajedno s predstavnicima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije su u ponedjeljak 6. ožujka izašli na teren u delti Neretve kod Opuzena gdje su pronašli mrtvu jedinku ćelavog ibisa.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedinka izumrle vrste ćelavih ibisa nasilno je stradala u delti Neretve
Pogibija Gipsy, ženke ćelavog ibisa koja je posljednjih nekoliko mjeseci boravila u Hrvatskoj, s pravom je šokirala javnost. Radi se o vrsti koja je izumrla u Europi i u sklopu projekta LIFE Northern Bald Ibis ponovno se pokušava uspostaviti njena populacija, te ne čudi da je pojavljivanje jedne jed…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.