3 min. čitanja

MSC Cruises predstavlja prvog humanoidnog robotskog barmena

MSC Cruises predstavlja prvog humanoidnog robotskog barmena
Foto: MSC Cruises

ŽENEVA – MSC Cruises je danas otkrio detalje o futurističkom MSC Starship Clubu s Robom, prvim humanoidnim robotskim barmenom na moru. MSC Starship Club će biti ekskluzivno dostupan na najnovijoj perjanici flote – brodu MSC Virtuosa kada 16.04. započne s plovidbom.

Ovaj spoj bara i zabavnog doživljaja nadahnut je vizijom MSC Cruisesa o svemirskom brodu budućnosti – MSC Starliner One omogućen je najsuvremenijim tehnologijama koje su dizajnirane za stvaranje futurističke atmosfere. To uključuje 3D holograme,  digitalni umjetnički zid te infinity digitalni interaktivni stol s 12 mjesta koji gostima pruža mogućnost istraživanja svemira na personaliziranoj galaktičkoj turi. Rob će miksati i posluživati svoje koktele s potpisom, alkoholne i bezalkoholne, te brojna personalizirana pića, baš poput pravog ljudskog barmena, a svojim glasom i ljudskim ekspresijama pružit će izvanredan barski doživljaj. Robove vještine i emocionalne reakcije u kombinaciji s barmenima odjevenima kao da su upravo izašli iz znanstveno-fantastičnog filma uz dodatak izvanrednog sveobuhvatnog okruženja i tehnologije učinit će MSC Starship Club atrakcijom koju nikako ne smijete propustiti.

Gosti će koristiti posebno dizajnirane vertikalne kokpite kako bi predali narudžbu. Rob će zatim prionuti na posao koristeći svoje prilagođene robotske vještine za pripremu koktela – točenje žestokih alkoholnih pića, sokova i sirupa, miksanje i miješanje te ukrašavanje. Ne samo da Rob može pripremiti impresivan niz koktela, već i govori 8 jezika (engleski, talijanski, španjolski, francuski, njemački, brazilski portugalski, kineski i japanski) prema jeziku kojeg gost koristi prilikom narudžbe, a ima i osobnost koja se mijenja prema okruženju i atmosferi. Koristi svoje LED lice kako bi prenio emocije, a gosti mogu uživati u njegovoj izvedbi dok ispijaju ukusne koktele.

Status pripreme koktela će se prikazati na digitalnim monitorima unutar područja te LED traci iznad robotskog otoka dok gosti istovremeno uživaju u svemirskom doživljaju. Kozmički kokteli se poslužuju u posebno dizajniranim futurističkim čašama koje gosti mogu ponijeti sa sobom kao suvenir na MSC Starship Club doživljaj. Gosti će moći posjetiti klub više puta tijekom krstarenja, a svaki put će doživjeti novu interakciju s Robom.

Foto: MSC Cruises

MSC Cruises neprestano traži nadahnuće za nove doživljaje gostiju, traži nove načine kako upotrijebiti najnoviju tehnologiju kako bi stvorili nešto jedinstveno te razvili nove inovacije na brodu i time ponudu podigli na novu, višu razinu. Ova posljednja inovacija koristi suvremenu robotiku i digitalne tehnologije za stvaranje futurističkog, sveobuhvatnog i zabavnog prostora koji u potpunosti preoblikuje tradicionalni barski doživljaj te doslovno odvodi goste u drugi svijet.

MSC Starship Club osmišljavao se gotovo šest godina od prvog originalnog koncepta, a kompanija je uistinu pomakla granice s inženjeringom koji je omogućio pretvaranje koncepta u stvarnost. Tijekom tog vremena MSC Cruises je surađivao s vodećim stručnjacima iz kompanija specijaliziranih za robotiku i automatizaciju, dizajn interijera kao i rješenja za zabavne i digitalne doživljaje kako bi stvorila posebno osmišljen prostor za zabavu s humanoidnim robotom kao glavnom zvijezdom.

Foto: MSC Cruises

MSC Virtuosa je najnovija perjanica flote, a prvi put će zaploviti u 4. mjesecu ove godine. Svaki brod MSC Cruisesa je jedinstven, pa će tako i MSC Virtuosa pružiti gostima neke nove doživljaje – Rob je samo jedan od njih. Bit će opremljena najsuvremenijom tehnologijom, naročito na području zaštite okoliša.

Po dovršetku nekolicine krstarenja Mediteranom u trajanju 3, 4 i 5 noći, MSC Virtuosa će zaploviti ka sjevernoj Europi gdje će provesti ljetnu sezonu ploveći različitim itinererima: do norveških fjordova ili baltičkih prijestolnica.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.