2 min. čitanja

MRDUJA Stotinu dvoboja 1. listopada starta pred Splitom

MRDUJA Stotinu dvoboja 1. listopada starta pred Splitom
Foto: JK Labud

SPLIT - 91. Mrduja - festival jedrenja u Splitu starta 1.10. u subotu sa startom u 11 sati.

Svi ljubitelji mora koji imaju plovila na jedra, od obiteljskih posada i jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, do najbržih jedrilica na Jadranu, isploviti će u subotu 1.listopada, te zajedriti uživajući što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana. Pokala i drugih priznanja sudionicima i ove godine će biti u izobilju.

Online prijave su otvorene i prijaviti se možete OVDJE.

Foto: JK Labud

Uvodi se novost: Dvoboji posada!

Zanimljiva novost je kako je organizator osigurao zlatnu medalju za skipera svake od  posada koja prijavi interni dvoboj s drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati. Prijave dvoboja i potvrde prihvaćanja će se komunicirati kroz posebnu WhatsApp grupu u koju će biti uključeni svi skiperi posada sudionika. Želja je organizatora da svaka posada uživa u natjecanju unutar Mrduje, a oni brži i u užitku pobjede nadajući se kako će Mrduja uskoro postati i regata 100 dvoboja. Zlatne medalje će se dijeliti na večernjoj fešti na bini platoa J.K. Labud nakon regate.

U sklopu ovogodišnje Mrduje realizirat će se i humanitarni projekt "Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih športaša", kojim se prikupljaju sredstva za potrebite sportaše. Ova zaklada je neprofitna organizacija koja pruža financijske i druge potpore vrhunskim hrvatskim sportašima koji su tijekom ili nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja. Tako će se na startu naći i 6 CLUBSWAN 36 jedrilica s posadama jedrilica čiji će skiperi biti sljedeća poznata sportska imena; Palma Čargo,Tonči Stipanović, Ivica Kostelić, Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Mihovil Fantela.

Foto: JK Labud

INFORMACIJA ZA JEDRILIČARE:

Sve posade koje odjedre Mrdujsku regatu i Višku regatu po OPEN-u, a sudjelovale su i na „Komiškoj regati “ borit će se za priliku da podignu i vrijedan pokal, a to je LUKŠA CICARELLI KUP.

Više o sustavu bodovanja za saznajte OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.