3 min. čitanja

Mozambik... pardon, Makarska traži novu/og direktoricu/a turističke zajednice

Mozambik... pardon, Makarska traži novu/og direktoricu/a turističke zajednice
Foto: Screenshot / Dario Odak, Marina Mašanović, Igor Glavičić i Ivana Birčić

MAKARSKA - Grad Makarska raspisao je Natječaj za izbor direktora/ice turističke zajednice tog grada na mandar od četiri godine.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  1. završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij;
  2. najmanje šest godina radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne spreme iz točke 1. ovoga stavka, ili najmanje dvije godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu,
  3. znanje jednog stranog jezika,
  4. znanje rada na osobnom računalu.

Pored dokaza o ispunjavanju svih navedenih uvjeta, kandidat prilikom prijave na javni natječaj prilaže i svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada turističke zajednice, izrađen na temelju strateških dokumenata koji se odnose na područje na kojem djeluje turistička zajednica.

Podsjetimo, makarskom turističkom zajednicom upravljala je i bivša TV novinarka Hloverka Novak Srzić koja je svojedobno pošteno osramotila kad je na društvenim mrežama objavila fotografiju plaže u Mozambiku, uz opis "Makarska rivijera".

Uz jedino razumno objašnjenje, da bi svakog razumnog bila sramota prikazati gomilu građevinskog otpada istovarenog u biser Jadrana kao pozivnicu turistima na nekad prekrasnu rivijeru, njen potez mnogi su ipak procijenili kao najobičnije neznanje.

Hloverka Novak Srzić otišla je s mjesta direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Makarske 1. srpnja 2021. godine, a do izbora direktora turističkog ureda zastupao je predsjednik Turističke zajednice grada (i danas gradonačelnik Makarske) Zoran Paunović. Nakon toga, Turističko vijeće potvrdilo je izbor Makaranina Vedrana Validžića. On pak nije dugo izdržao, a u medijima se spekuliralo o navodnom mobingu i lošim odnosima s gradonačelnikom, što su naposljetku demantirali i on sam i gradonačelnik, premda je i Validžić tada priznao kako je odlazak prilično vjerojatan. Rekao je tada kako je previše stresa i pritisaka vezano za poslovnu politiku TZ-a, no da ipak nije mobing posrijedi.

Pred novim direktorom ili direktoricom velik je i odgovoran posao vratiti Makarsku rivijeru na nakadašnje turističko svjetlo, iako to neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da se, za razliku od međuljudskih odnosa, uništena priroda i potpuno devastirano podmorje istovaranjem građevinskog otpada teško mogu oporaviti za samo četiri godine. Stoga, tko god se prihvati ovog zadatka - neka mu je sretno!

Zanima li vas ovaj posao, o uvjetima možete pročitati više OVDJE.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Nije Hloverka kriva – Pa bolje Mozambik nego ovo… | | Morski HR
Svakog razumnog bi bila sramota prikazati gomilu građevinskog otpada istovarenog u biser Jadrana kao pozivnicu turistima dok traje jedna od najvećih gospodarskih kriza u svijetu. Istodobno,
FOTO/VIDEO NASIPAVANJE MORA U MAKARSKOJ Građani: “Ništa se nije promijenilo osim vlasti”, Gradonačelnik: “To ništa nije istina, evo o čemu se radi!”
Grad u Novu godinu je krenuo s još jednom devastacijom makarskih plaža, stoji na Facebook stranici Dnevna doza makarskog nereda, koja je objavila video u kojem teška mehanizacija u more po tko zna koji put istovara kamenje, zemlju i neprikladan materijal, poput raznog otpada. Makarski gra…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.