2 min. čitanja

MORSKI PUT Izložba na saljskoj rivi posvećena moru

MORSKI PUT Izložba na saljskoj rivi posvećena moru
Foto: Društvo istraživača mora 20000 milja

SALI - Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na  njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko održat će se danas na rivi u mjestu Sali na Dugom otoku, od 19.00 do 23.00 sata.

Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna  atmosfera tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i  oceana te kako je znanje o moru suština prirodoznanstvene pismenosti.

Također će izložba  prikazati kadrove izravnih i neizravnih ugroza mora i morskog ekosustava, posebice s  naglaskom na antropogene pritiske. Sadržavat će 20-tak fotografija koje će uhvatiti krajnosti  podmorja – dana napram noći, te iskonsku ljepotu naspram sveprisutnog onečišćenja i ugroza,  kao i izravnu popularizaciju znanosti u okviru istraživanja mora kroz nove tehnologije.

Važan  segment izložbe su popratne edukativne priče pridružene svakoj autorskoj fotografiji koja na  inovativan način približava tematiku, popularizira STEM (science =znanost – tehnologiju – engenierring = inženjerstvo – matematiku) te uključuje aspekte STEAM-a (uključuje Art =  umjetnost) u cijelu širu sliku popularizaciju ovih grana, a posebice znanja o moru.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MORSKI PUT Noćna izložba fotografija na ulicama Knina
Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko. Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna atmosfera tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i oceana te kako je z…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.