1 min. čitanja

MORSKA KNJIGA Pozdrav iz zaboravljene Dalmacije

Monografija “Pozdrav iz zaboravljene Dalmacije “ izišla je iz tiska prije mjesec dana, a nastavak je popularnih inačica knjiga “Zaboravljena Dalmacija na starim razglednicama”.

Ovo posljednje, treće izdanje iz trilogije svojom monumentalnošću (948 stranica, 5 kg) već je medju kolekcionarima steklo naziv Dalmatinske razgledničarske Biblije. Ideja je došla od poznatog kolekcionara razglednica Igora Goleša koji je prikupljenu građu htio publicirati u knjigama. O knjizi za Morski.hr kaže:

– Knjiga prikazuje 300-njak malih dalmatinskih sela i gradova na ukupno više od 1600 starih razglednica s kraja 19. i početka 20. stoljeća ali onih ponajboljih i najrjeđih razglednica većinom iz privatnih zbirki i koje prije ovih izdanja nisu bile poznate, odnosno nikada publicirane.

Slikovna povijest nekadašnjeg jadranskog priobalja

Čitatelji kroz ovu knjigu mogu uživati u prikazima prvih parobrodskih linija na hrvatskom Jadranu, patriotskim razglednicama, prvim hotelima i pansionima, procesijama, kulturnim događajima, fotografijama prvih vinskih i uljarskih zadruga, tvornicama sardina, netaknutim krajolicima, lanternama cijelog Jadrana pa cak i premijerno objavljenoj prvoj seriji riba na razglednicama s ovih prostora, koja potječe čak iz daleke 1898, itd…

Grafički dizajn knjie napravio je Filip Peraić, a uz autora Igora Goleša, tekstove potpisuju i Joško Belamarić, Boze V. Zigo, Ivana Vuković i nažalost nedavno preminuli Jakša Fiamengo čiji tekst o dalmatinskim otocima ostaje kao jedan od njegovih zadnjih objavljenih u knjigama, kao da se na taj nacin htio i oprostiti od njih.

Knjigu možete naručiti putem adrese elektroničke pošte floridita.st@gmail.com ili na broj telefona: 091 534 53 68.

Kultno djelo, svakome tko voli more i Dalmaciju, toplo preporučamo!

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.