>
  2 min. čitanja

MORH raspisao natječaj za prijam kandidata za časnike i časnice Hrvatske vojske

MORH raspisao natječaj za prijam kandidata za časnike i časnice Hrvatske vojske
Foto: MORH/ T. Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu 5. lipnja 2024. godine javni natječaj za prijam 60 kandidata/kandidatkinja za časnike/časnice i doktora medicine/specijalista.

Natječaj je raspisan za 10 kandidata za područja kibernetičke sigurnosti i/ili informacijskih tehnologija sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem neovisno o području znanosti ili znanstvenom polju (razina kompetencija kandidata za područja kibernetičke sigurnosti i/ili informacijskih tehnologija utvrdit će se testiranjem u procesu odabirnog postupka).

Zatim 13 doktora medicine ili specijalista grana medicine, dva doktora veterinarske medicine (mjesto rada Knin i Vinkovci, pod jednakim uvjetima prednost imaju kandidati s “B” vozačkom kategorijom), jednog magistra farmacije (mjesto rada Zagreb), pet magistra prava, pet magistra psihologije, tri kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem sigurnosti, smjer zaštita od požara ili zaštita na radu ili zaštita okoliša (mjesto rada Zagreb, Velika Gorica, Slunj).

Jednog kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem građevinarstva (mjesto rada Zagreb), osam kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem građevinarstva, četiri kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem ekonomije, smjer računovodstvo (mjesto rada Ploče, Zemunik Donji, Zagreb i Velika Gorica), dva kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem kemije (mjesto rada Slunj), šest kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem znanstvenih polja: matematika, fizika, geologija, geofizika, geografija, meteorologija te svih polja iz područja tehničkih znanosti.

Foto: MORH/ T. Brandt

Kandidati koji se prijavljuju na natječaj trebaju ispunjavati opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. Zakona te ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja dostavljaju se na adresu: Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256 b, Zagreb. Dodatne informacije kandidati mogu dobiti na tel. 01 / 37 84 813 i 37 84 814.

Nakon završetka temeljne časničke izobrazbe kandidati će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, dodijelit će im se časnički čin poručnika te će biti raspoređeni na časničku dužnost u Oružane snage RH.

Kandidatima za časnike koji su doktori medicine dodjeljuje se časnički čin natporučnika, a kandidatima za časnike koji su doktori medicine specijalisti grane medicine dodjeljuje se čin bojnika.

Kandidati za ponovni prijam u skladu s člankom 34.b. Zakona bit će izravno po prijmu raspoređeni na dužnost u Oružane snage RH u skladu s osobnim činom i stečenom vojnostručnom specijalnosti.

Više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.