MORH: Ministri su na Vis išli helikopterima jer kasno popodne nije bilo redovnih trajektnih linija

VIS - Iz Ministarstva obrane stigao nam je odgovor na pitanje "Zašto hrvatskim ministrima nije bila dobra Jadrolinija, već su se na Vis morali voziti helikopterima?"  Naime, ministri obrane i vanjskih poslova Mario Banožić i Gordan Grlić Radman boravili su jučer na otoku Visu, kako bi Hrvatska nakon 31 godinu podigla spomenik i tako napokon odala počast crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću koji je presudio sebi jer nije htio pucati po Dalmaciji.

- U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem.

Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama - odgovorili su nam iz MORH-a, dok iz Radmanovog Ministarstva vanjskih, nismo dobili nikakav odgovor.

Podsjetimo, pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković skrenuo nam je pozornost na nekoliko vrlo opasnih situacija u kojima su se jučer našli stanovnici otoka Visa, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge.  

- Helikopter MI8 naše vojske jučer prevozi ministre na otkrivanje spomenika u Visu i ne slijeće na helidrom koji se nalazi na ulazu u Višku luku van dometa dronova naših gostiju nego radi panoramski krug iznad samog mjesta Vis, ravno među nekontrolirane dronove i izlaže sebe i nas na zemlji opasnosti i riziku zbog pokazivanja ljepota našeg otoka i trošenjem za tu stvar naših novaca nekom našem ministru - poručio je.

Iako su, kako se čini, Banožić i ekipa još jednom željeli biti samo praktični, nisu nam doduše pojasnili zašto su letjeli nisko iznad kuća u panoramskom letu i je li razgledavanje Visa službenim helikopterom Hrvatske vojske bio nužda. Naravno, sve u vrijeme dok građanima apeliraju na štednju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorski admiral koji se ubio jer nije htio pucati po Dalmaciji dobio spomenik na Visu
U Samogoru na Visu otkrivena je 12. rujna 2022. godine, spomen-ploča crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću. Otkrivanju spomen-ploče nazočili su ministri vanjskih poslova Hrvatske i Crne Gore, Gordan Grlić Radman i Ranko Krivokapić, ministri obrane dviju država Mario Banožić i Raško Konjević…
FOTO Pilot paraglidera: Zašto helikopter razvoza ministre preko Visa iznad naših kuća i voze slalom između dronova?
Pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković skrenuo nam je pozornost na nekoliko vrlo opasnih situacija u kojima su se jučer našli stanovnici otoka Visa, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge. “Upravljaj…