2 min. čitanja

MORE LJUBAVI Plemenita akcija istarskih iznajmljivača za djecu koja nikad nisu bila na moru

MORE LJUBAVI Plemenita akcija istarskih iznajmljivača za djecu koja nikad nisu bila na moru
Foto: Pixabay

Humanitarna udruga "Naš san, njihov osmijeh" provodi akciju More ljubavi još od 2019. godine. Tridesetak istarskih iznajmljivača prošle su godine tako ugostili 128 osoba, a akciju nastavljaju i dalje.

- Trenutno na popisu imamo 13 iznajmljivača koji su ponudili 17 objekata za prihvat 80 osoba.

Objekti su na području Pule, Medulina, Manjadvorci, Nova Vas, Poreča, Grožnjana, Umaga, Rovinja i Rabca

I dalje tražimo po cijeloj Istri fizičke i pravne osobe koje će ponuditi smještaj od 7 dana u periodu od 24.06.-09.09. za dječicu koja nisu nikada ili su rijetko bila na moru a istu mogućnost im roditelji ne mogu priuštiti...Usudi se i ti staviti nečiju sreću ispred profita i javi nam se! - poručuje predsjednik ove udruge Igor Loparić.

Foto: Pixabay

Akcija je namijenjena članovima socijalno ugroženih obitelji i djeci s posebnim potrebama. Većina je već poznata članovima Udruge jer ovo nije jedina humanitarna akcija koju provode. Akcija je namijenjena i korisnicima domova za djecu i drugih udruga koje se bave socijalnom inkluzijom.

Neki od korisnika akcije će prvi put provjeriti koliko je Jadransko more slano i naučiti plivati. Pratit će ih volonteri kojima će to biti nezaboravno iskustvo. Uključene institucije i iznajmljivači će imati priliku pokazati onu srčanu stranu Istre i ljepotu njenih prirodnih i kulturnih vrednota.

Djeca su članovi socijalno ugroženih obitelji ili djeca s posebnim potrebama te korisnici Udruga, Domova za djecu ili trećih pravnih osoba.

Foto: Pixabay

Akcija je prijavljena nadležnom odjelu u Istarskoj županiji, za istu je izdano Rješenje za provedbu s navedenim posebnim brojem računa za uplatu donacija sukladno Zakonu o humanitarnim akcijama. Broj računa HR8924850031500008723 otvoren u Croatia banka d.d.

Osim financijskih donacija, pomoći se može i davanjem objekta (stan, kuća, apartman) u najam bez naknade na 7 dana u periodu od 15.06.-15.09. a za prijavu  je potrebno poslati slijedeće podatke:

-Ime i prezime te kontakt vlasnika

-period koji sedaje za prihvat djece (7 dana od 15.06.-15.09.)

-Broj osoba koji može noćiti u objektu

-adresa objekta

Prijaviti se možete u grupi i stranici na društvenoj mreži Facebook, putem maila nassan.njihovosmijeh@gmail.com ili na broj 099 3083750.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.