3 min. čitanja

MORALNA POLICIJA U PULI Vlast predlaže zabranu alkohola, ali i toplesa na plažama!

MORALNA POLICIJA U PULI Vlast predlaže zabranu alkohola, ali i toplesa na plažama!
Foto: Unsplash

PULA - Prođe li prijedlog gradske vlasti, Puljanke i Puljani više neće moći donijeti svoje, recimo, pivo na plažu i popiti ga nakon kupanja, osim u ugostiteljskom objektu, po istom prijedlogu, prođe li javno savjetovanje, neće moći i na uređenim, ali isto tako i na prirodnim plažama kretati se "bez kupaćeg kostima ili dijela kupaćeg kostima. Osim ako se radi o plaži koja je određena kao nudistička."

Iako je tek u javnom savjetovanju, prijedlog Odluke o redu na pomorskom dobru Grada Pule izazvao je žestoke političke reakcije. I dok neki smatraju da je riječ o uobičajenim propisima kojima bi se uveo red, u stranci Možemo! smatraju da je predložena odluka dokaz da Pula ima svjetonazorski vrlo konzervativnu gradsku vlast koja "želi mijenjati uobičajeni način života sredine koja je u okvirima Hrvatske oduvijek bila progresivna" te da gradonačelnik Pule Filip Zoričić uvodi moralnu policiju. Prema predloženoj Odluci, naime, i na prirodnim i na uređenim plažama te ostalim dijelovima pomorskog dobra zabranjuje se konzumiranje alkoholnih pića, osim "kada se te površine temeljem odobrenja nadležnog tijela koriste kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga".

Za sve koji se ne budu pridržavali propisanih mjera, naravno budu li izglasane, slijede novčane kazne, i to u iznosu od 600 do 1300 eura, a među predloženim mjerama je i ona da se na pomorsko dobro mogu postaviti kamere, prenosi Večernji list.

– Svi mi koji živimo na moru znamo da su predložene odluke pretjerane. Svi koji poznaju Pulu znaju da ima jako malo uređenih prirodnih plaža. A mnoge plaže su nam međusobno udaljene jedna od druge i braniti ljudima da njima na popiju svoje piće ili da se sunčaju u toplesu, gdje ih gotovo nitko i ne vidi, apsurdno je – kaže Dušica Radojčić, zastupnica Možemo! u Gradskom vijeću Pule i bivša šefica Vijeća.

U Možemo! smatraju i da će Pula, ako prijedlog prođe, još jednom zbog apsurdnih zabrana postati grad slučaj, očito aludirajući na odluku gradonačelnika Filipa Zoričića s početka godine kojom je zabranio koncert u pulskom Domu sportova jer mu se ne sviđa turbofolk.

– Svako ljeto na plažama imamo tone i tone smeća i razbijenih boca i to je, primjerice, bio motiv zbog kojeg smo predložili zabranu alkohola. Nitko neće kažnjavati nikoga ako se sunča i pije pivo, ali opijanje i razbijanje na plažama u noćnim satima ne može biti dozvoljeno – kazao je Zoričić koji je zaključio i kako predloženo nema nikakve veze s konzervativnim načinom vođenja grada, za što ga optužuju iz Možemo. 

U anketi nam odgovorite, što vi mislite na ovu temu?

Super Survey

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubravka Šuica se narugala ženi na plaži u burkiniju. Komentari: “Triba to dobro namlatit” | | Morski HR
Europarlamentarka iz redova HDZ-a, Dubravka Šuica u četvrtak je na svom Facebook profilu objavila 3 fotografije žene snimljene s leđa dok ulazi u more obučena u tradicionalnu paštunsku žensku odjeću
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.