1 min. čitanja

Moguće rješenje za ribare u Vargaroli: sportski korisnici u sportsku luku kod cementare, a ribari u buduću luku Zonka

Moguće rješenje za ribare u Vargaroli: sportski korisnici u sportsku luku kod cementare, a ribari u buduću luku Zonka
Foto: Grad Pula

PULA - U Puli je u Komunalnoj palači održan sastanak s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istra – Udruženja obrtnika Pula, Tehnomonta i s predstavnicima ribara Radovanom Simićem i Draganom Marićem, kako bi se pronašlo rješenje za ribare u lučici Vargarola na zadovoljavajući način za sve.

Tom je prigodom sportskim korisnicima predloženo da se presele na lokaciju sportske luke u blizini cementare. Lokacija je definirana GUP-om pa se očekuje da bi se u narednom razdoblju, u dogovoru s korisnicima, mogao provesti postupak i pravnog reguliranja statusa kroz postupak koncesije.

Ribarima je predloženo da se presele na lokaciju buduće luke Zonka.

U odnosu na trenutno stanje jedini način za rješavanje tog problema vidimo u donošenju odgovarajućeg akta kojim bi Grad Pula dao Obrtničkoj komori na privremeno korištenje dio katastarske čestice, koju ima u vlasništvu, a koja obuhvaća i postojeći mol.

Komora bi nakon toga omogućila svojim članovima korištenje do konačne realizacije ribarske luke kada će se odlučivati putem koncesije.

Aktivnosti vezane uz realizaciju ribarske luke na toj lokaciji su se intenzivirale, Županija je naručila izradu studije predizvodljivosti kako bi se razradile moguće faze financiranja iz sredstava resornog ministarstva.

Naredni sastanak dogovoren je za ponedjeljak, 20. ožujka na kojem će sudjelovati predstavnici Grada i sportski korisnici na kojem će se razgovarati o njihovom „preseljenju“ u sportsku lučicu kod cementare, a za 27. ožujka 2023. godine dogovoren je sastanak Grada s Udruženjem obrtnika i ribarima iz Zonke i Varagarole.

Za petak, 24. travnja predviđena je prezentacija dosadašnjih aktivnosti i prezentacija studije predizvodljivosti realizacije ribarske luke Zonka u Mjesnom odboru Štinjan, obavijestili su iz Grada Pule.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.