1 min. čitanja

Mladi jedriličari, nakon zlata iz Monaka, spremni za regatu u Španjolskoj

Mladi jedriličari, nakon zlata iz Monaka, spremni za regatu u Španjolskoj
Foto: Pixabay

PULA - Mladi jedriličari pulskog kluba Uljanik vratili su se iz Monaka sa zlatnom medaljom. Sudjelovali su na utrci uz još 15 ekipa iz cijelog svijeta. Veliki uspjeh na početku godine dodatni je poticaj ekipi koja je već četiri godine prvak Hrvatske.

U pulskoj Bunarini obavljene su posljednje pripreme za regatu u Španjolskoj u kojoj sudjeluje 400 jedriličara iz cijelog svijeta, a koji će se natjecati s jedrilicama „optimist”. Među njima je i ekipa Jedriličarskog kluba Uljanik.

Jedriličar Marko Puljiz raduje se regati u Španjolskoj. Tremu nema jer je bio već na mnogo regata. Devetogodišnja jedriličarka Laura Batelić najavljuje da ne želi puno očekivati, kako se ne bi razočarala. Ali za to ne treba brinuti jer ta ekipa niže sjajne rezultate. Posljednje zlato s momčadskog natecanja iz Monaka pomogao je donijeti i Edi Jurman. Kaže da uvjeti baš i nisu bili dobri, ali je bilo toplo i lijepo.

Na natjecanjima pobjeđuje ekipa koja u cilju ima manje bodova. Formulu je za Regionalni Dnevnik objasnio trener Dario Kliba te kaže da jedriličari još za vrijeme dvoboja brzo sve izračunaju, pa ako gube, nastoje to promijeniti, a ako vode - jure prema cilju.

- Volim more i vjetar. I jako volim valove - sažeo je ljubav prema jedriličarstvu osmogodišnji Luka Juhas koji je ljetos prošao jedriličarsku školu.

Čini se da možemo očekivati odlične rezultate i mladih koji tek dolaze, zaljubljenika u more i sport. No zasad im držimo palčeve za regatu u Španjolskoj.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.