2 min. čitanja

Mladi Bračani pripremali gregade, brudet i ribu u škartocu

Mladi Bračani pripremali gregade, brudet i ribu u škartocu
Foto: Dalmacija Danas

SUPETAR - Kuhalo se u sklopu projekta 'S ribom mogu sve' kako bi se potakla konzumacija ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

Mladi Bračani okušali su se u subotu pripremi gregade, brudeta i ribe u škartocu s profesionalcima udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) na supetarskoj rivi u sklopu projekta 'S ribom mogu sve', a i kako bi se najavio 18. Biser mora.

Riječ je o događanju u sklopu navedenog projekta kojeg provode Srednja škola Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira s ciljem poticanja konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

Bili su izloženi i razni proizvodi bračkih srednjoškolaca s autohtonim namirnicama koji nastaju pod okriljem zadruge Lumbrela, od nagrađivane šalše 'Ka nonina', marmelade i sokova do prirodne kozmetike, a u skuhanim morskim delicijama guštali su i mještani i supetarski gosti.

Sanja Nejašmić, ravnateljica OŠ Vladimir Nazor iz Postira, istaknula je da je projekt njezine škole i jedan od značajnih koraka kako bi se mladi zadržali na otoku promoviranjem struke i autohtonih proizvoda, prenosi Dalmacija Danas.

Biser mora, najveći je kulinarski festival i natjecanje u ovom dijelu Europe, a svečano će se otvoriti u utorak u 20:30 sati u Svpetrvs hotelima. Od srijede do petka, 29. - 31. ožujka, održat će se do sada najveći broj radionica i popratnih događanja u povijesti festivala.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: Supetar 1983. - Kako je nekad uplovljavao trajekt
Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković objavila je video koji prikazuje uplovljavanje Jadrolinijinog trajekta prije gotovo 40 godina u njeno mjesto. - Supetar, 1983.Vrime kada je trajekt nije uplovljavao ovako često, kada je staja ispod kapetanije i kada su auta izlazila na rikverc. (Ne…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.