2 min. čitanja

MJEŠTANI VRANJICA OGORČENI "Gušimo se u smradu!"

MJEŠTANI VRANJICA OGORČENI "Gušimo se u smradu!"
Foto: Građanska Inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti"

Ne samo što su kažu kanalizacija gradu Splitu nego su i prihvatilište za sav otpad Kastelima, Splitu, Solinu...Doslovno se guše u smradu krepaline i opasnosti od zaraze!

-Konstantno upozoravamo na problem glomaznog otpada koji se odlaže pokraj naših kontejnera te građevinskog, brodskog i opasnog otpada koji se trpa u naše kontejnere. Potrebno je postaviti bolje osvjetljenje i nadzor na mjestima gdje se nalaze naši komunalni kontejneri putem kamera za koje grad Solin tvrdi da nema novca u proračunu.Iako iz grada Solina tvrde da ni kamere ne bi riješile problem otpada i tu staje priča, mi smatramo da bi se riješio problem pod uvjetom da se kazne za odgovorne napišu i naplaćuju - kažu ogorčeni građani.

Kontejneri za koje mještani plaćaju naknadu su napunjeni u roku sat vremena nakon pražnjenja (ne od strane mještana), a ostali otpad je ostavljen pored kontejnera. Otpad se iskrcava iz kombija, kamiona, prikolica... Dodatni problem stvara bivši Salonit i Brodoremont i njihov otpad završava u kontejnerima građana. Nitko im nije sposoban tri godine narediti da u svojim firmama moraju imati kontejnere za sve vrste otpada. Izrađuju luksuzne brodove, a otpad se iskrcava u komunalne kontejnere!

Tri godine ljutiti građani pišu odgovornima za isti problem i apsolutno ništa nije poduzeto!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

BIJES I NEVJERICA Mještani Vranjica su na rubu: “Mi smo kanalizacija Splita!”
Konkretno i izravno ovdje za nebrigu optužuju splitsku Lučku upravu te Ministarstvo mora prometa i infrastrukture. - Dakle, za sve naše zahtjeve - skladišta, zatvoren pretovar, bojanja, pjeskarenja, brušenja brodova u zatvorenom, odnosno u odgovarajućim komorama, separatori, otprašivači, veća kontrola, infrastrukturne promjene, potrebna je suradnja LUČKE UPRAVE - i nadležnog

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.