1 min. čitanja

MJEŠTANI PROSVJEDUJU Na Cavtatu bijesni zbog cijena parkinga: "Ovo je sramota!" Direktor Čistoće: "Nekima je dosadno pa se žale!"

MJEŠTANI PROSVJEDUJU Na Cavtatu bijesni zbog cijena parkinga: "Ovo je sramota!" Direktor Čistoće: "Nekima je dosadno pa se žale!"
Foto: ČiZK /Zavazda Konavle/FB

- Sramota! Skuplje je u Cavtatu platit‘ parking, nego unajmit‘ apartman. U Njemačkoj 45 minuta parkinga je džabe a svaki novi sat je 1 euro. U središtu Zadra na poluotoku sat je pola eura, a nedjeljom je besplatno - grmi društvenim mrežama.

Sve zbog novog cjenika parkiranja koji je uvelo konavosko općinsko komunalno društvo Čistoća i zelenilo Konavle. Je li cijena od 3 eura za sat parkiranja osobnog automobila, te 15 eura za kampere zaista previše?

Evo što kaže direktor Čistoće i zelenila Pavo Arbulića, kojeg su zakomentar upitaoi kolege iz Dubrovačkog vjesnika.

- Iskreno, mislim da neki ljudi imaju dovoljno vremena da se bave tuđim problemima umjesto da se koncentriraju na vlastite stvari. Uostalom, mi smo uvijek pravodobno obavještavali javnost o korekciji cijena i transparentno funkcionirali, a cjenik je prošao cijelu zakonom propisanu proceduru da bi se mogao objaviti. Već treću godinu je ovako, treće ljeto nema promjena. Sezonski cjenik od 3 eura po satu vrijedi za sve korisnike koji nisu s područja Konavala. Dubrovčani koji, primjerice idu na koncert u Cavtat plaćaju cijenu kao i stranci, ne znam kako bi drugačije i moglo.

I ove su godine posađena nova stabla, asfaltiran je dio parkinga, svake godine ulažemo. Prošle godine smo investirali u novu rasvjetu parkinga, kupovali smo novi naplatni uređaj. Svake godine ulaganjima podižemo kvalitetu usluge. Tako je i posložen sustav, svi prihodi ostvareni tijekom ljetnih mjeseci ulažu se u novine na parkingu. Po završetku sezone 1. listopada cijene opet vraćaju na staro, sat će se naplaćivati 1 i pol euro, a poslije 1. prosinca cijena pada još niže, na jedan euro - odgovorio je na optužbe Arbulić.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.