2 min. čitanja

Mjesni odbor Ilovika: “Ministar Butković je otkazao sastanak oko Mrtvaške – Pametnome dosta!”

Mjesni odbor Ilovika: “Ministar Butković je otkazao sastanak oko Mrtvaške – Pametnome dosta!”
Foto: Facebook / Spasimo Otok Ilovik

MALI LOŠINJ – Vijeće mjesnog odbora Ilovik izvijestilo je javnost da je ministar Oleg Butković otkazao sastanak kojeg je, kako kažu, zakazao za nedjelju 5. lipnja u zgradi Primorsko-goranske županije u Rijeci na temu luke Mrtvaška.

– Pretpostavljamo da je razlog otkazivanja revolt prikazom točnih činjenica koje smo naveli u svojem odgovoru i najavi dolaska na sastanak – tumače predstavnici stanovnika Ilovika i nastavljaju:

– Prilikom zakazivanja sastanka koji se trebao održati 21.4.2022. bili smo zamoljeni da taj sastanak ne najavljujemo u medije, što smo u cijelosti ispoštovali, ali unatoč tome, ministar Oleg Butković i župan Zlatko Komadina, na sastanak nisu došli.

Sada, kada smo u najavi sastanka vrlo egzaktno naveli činjenice koje su prethodile i naše stavove, odnosno zahtjev da se sastanak održi u uskom krugu ljudi koji imaju mandat donositi odluke, ponovno se sastanak otkazuje.

Time se potvrđuje da su svi naši navodi koje smo iznijeli u odgovoru na poziv na sastanak točni, odnosno da niti ministar, a niti župan suštinski nemaju nikakvih konkretnih prijedloga niti nude konkretna rješenja za problem Mrtvaška, već su ciljevi sastanka stvaranje privida u javnosti i medijima da Ministarstvo i Županija pokušavaju riješiti problem, ali da eto Ilovčani ni jedno rješenje (koje se uopće ni ne nudi!) ne prihvaćaju, što bi trebalo proizvesti društvenu osudu Ilovčana i reakciju represivnog aparata – kažu u Vijeću mjesnog odbora Ilovik te priopćenje zaključuju s “Pametnome dosta!”.

Podsjetimo, na sastanku resornog ministra, primorsko-goranskog župana i gradonačelnice Lošinja koji je u sjedištu Primorsko-goranske Županije održan prije nekoliko dana zaključeno je da nema odustajanja od zacrtanog projekta rekonstrukcije luke u uvali Mrtvaška. Ocijenili su kako je riječ o strateški važnom infrastrukturnom projektu za bolje prometno povezivanje kvarnerskih otoka kao i buduće “plave magistrale”.

Ministar mora Oleg Butković nije sretan što stanovnici Ilovika opstruiraju projekt, rekavši da je u pitanju jedinstven slučaj.

–  Jako puno gradimo i na otocima i na obali na oduševljenje lokalnog stanovništva. Svi pozdravljaju nove rive i luke jer to donosi bolje i sigurnije brodske veze, zato sam iskreno zatečen ovom situacijom u Mrtvaškoj – rekao je ministar te dodao da je riječ o projektu koji se financira europskim sredstvima, u kojem su poštovane sve zakonske procedure i oko kojeg od strane OLAF-a prema ministarstvu nije upućen niti jedan upit. Podsjetio je da projekt uključuje i izgradnju državne ceste od Malog Lošinja do uvale Mrtvaška za što će ministarstvo osigurati financiranje.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MRTVAŠKA IDE DALJE Ministar, župan i gradonačelnica žele razgovarati sa stanovnicima Ilovika
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.