1 min. čitanja

TAJNA MISTERIOZNE KUGLE Na plažu stigli pirotehničari i policija, a na kraju ispalo nešto sasvim (ne)očekivano

TAJNA MISTERIOZNE KUGLE Na plažu stigli pirotehničari i policija, a na kraju ispalo nešto sasvim (ne)očekivano
Foto: NHK WORLD News / Twitter / Screenshot

HAMAMATSU - Policija i stanovnici japanskog obalnog grada ostali su zbunjeni velikom metalnom kuglom koja je isplivala na lokalnu plažu, a vlasti priznaju da nemaju pojma o čemu se radi - no sad su barem sigurni da neće eksplodirati.

Sfera, promjera oko 1,5 metara, nalazi se u središtu grozničavih nagađanja od kada je isplivala na plažu Enshu u gradu Hamamatsuu na pacifičkoj obali Japana, izvijestili su lokalni mediji.

Mnogi su nagađali da se radi o zalutaloj odbačenoj morskoj mini, no nakon što su pirotehničari rendgenskom tehnologijom pregledali unutrašnjost objekta, otkrili su da je metalna lopta - šuplja!

Većina nepoznatih letećih objekata koji su proteklih tjedana okupirali svjetsku javnost - poput kineskog špijunskog balona - može se objasniti. Ali što je s ostalih 2%?

Nema naznaka ni da je u špijunažu bila uključena od strane obližnje Sjeverne Koreje ili Kine.

Prisutnost dvije podignute ručke na površini sfere ukazuje da se može zakačiti na nešto drugo, pa je ta činjenica potaknula na prozaičnije objašnjenje: da je to plutača za privez koja je jednostavno olabavila i otplutala.

Policija je počela pregledavati narančasto-smeđu kuglu s, kako se čini, tamnijim mrljama hrđe, nakon što ju je lokalna žena uočila na pijesku samo nekoliko metara od obale dok je bila u šetnji ranije ovog tjedna.

Policajci su ogradili područje i pozvali stručnjake za eksplozive odjevene u zaštitnu odjeću kako bi dodatno istražili, ali u izvješćima se navodi kako vlasti još uvijek ne znaju što je sfera i odakle je došla.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.