1 min. čitanja

Ministrica Brnjac: Bez uvedenih mjera ne bi bilo niti turističke sezone

Ministrica Brnjac: Bez uvedenih mjera ne bi bilo niti turističke sezone
Foto: Hina / Youtube / Screenshot

OPATIJA – U Opatiji se održava sastanak premijera, ministara, lokalnih dužnosnika, gospodarstvenika i turističkih djelatnika o daljenjem tijeku sezone, dosadašnjim rezultatima kao i o epidemiološkim mjerama, bez kojih prema mišljenju ministrice turizma, ove godine ne bi niti bilo turističke sezone.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac kazala je u razgovoru za N1 kako je dosadašnji tijek sezone izvan svih očekivanja te da je prema fiskaliziranim računima popunjenost hotela i kampova bolja nego rekordne 2019. godine.

Foto: Pixabay / Ilustracija

– Prema svim brojkama možemo biti zadovoljni rezultatima. Odgovornost turističkog sektora bila je velika, mjere se poštuju i to je najvažnije da bismo imali dobar rezultat za cijelu godinu. Booking je dobar i za rujan i listopad, pa možemo imati dobru turističku godinu – izjavila je Brnjac za N1.

Razumije situaciju ugostitelja, no vjeruje da su i oni svjesni kako uz ove mjere Hrvatska može iznijeti dobru turističku godinu. Predsezona je, kaže Brnjac, bila slaba, ali da bi rujan i listopad to mogli popraviti. Pohvalila je mjere koje je donio Stožer, a zahvaljujući kojima je Hrvatska trenutačno najsigurnija zemlja na Mediteranu.

– Mislim da se svi u turističkom sektoru slažu da je važno nastaviti raditi, i zato su mjere donesene. I na velikim se okupljanjima treba pridržavati svih propisanih mjera. U kontaktu smo i sa županijskim stožerima, Istarska ima najviše turista, no mislim da župani mogu biti zadovoljni situacijom, kao i ostatak turističkog sektora – kazala je ministrica turizma.

Upitana je i za slučaj otkazivanja rezervacija domaćim gostima u korist stranih gostiju. Kaže da to ne daje dobru sliku Hrvatske prema javnosti te da se takvi slučajevi mogu namiriti sudskim putem.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.