2 min. čitanja

Ministarstvo turizma u kontroli – državna tajnica na Pagu provjerila provedbu Outdoor Pag projekta

Ministarstvo turizma u kontroli – državna tajnica na Pagu provjerila provedbu Outdoor Pag projekta
Foto: Fran Bukša

PAG – Turističke zajednice otoka Paga pokrenule su prošlog ljeta projekt Pag Outdoor Summer Weekend tj. koncept aktivnih tjedana koji se održavaju u suradnji s licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma. Projekt je uz financijsku pomoć Ministarstva turizma nastavljen i ove godine.

Riječ je o projektu koji je sufinanciran sa 150 tisuća kuna od strane Ministarstva turizma, a koji povezuje 4 outdoor aktivnosti – bike, trail, climbing, kayaking. Razvojem ovih aktivnosti turističke zajednice ciljaju na produljenje turističke sezone i izvan ljetnih mjeseci.

Kako napreduje program došla je provjeriti i državna tajnica u Ministarstvu turizma Sandra Herman, koja je sudjelovala na vođenoj hiking turi Noć punog mjeseca zajedno sa četrdesetak hodača.

– Zaista sam oduševljena ovim programom jer to je ono što ministarstvo i traži od turističkih zajednica – stvaranje novog turističkog proizvoda. Pag je prepoznao mogućnosti ovog razvoja jer raspolaže s više nego atraktivnim područjem golog kamena, nestvarne prirode i fantastičnih pejzaža koji zaustavljaju dah. To se pokazalo kao pravi potez u ovo vrijeme COVID-a u kojem naši posjetitelji traže upravo ovakve sadržaje. Ministarstvo će i dalje podupirati ovakve atraktivne programe i sve pohvale TZ Grada Paga za provedbu ovakvog programa – poručila je Herman.

Foto: Fran Bukša

U sklopu navedenog projekta tijekom srpnja i kolovoza na području grada Paga organizirano je dvadesetak vođenja u različitim sportskim aktivnostima.

– TZ Grada Paga je uložila znatna financijska sredstva u trasiranje i obilježavanje staza kao i za financiranje naših vodiča za ture koje su bile besplatne za posjetitelje budući nam je primarni cilj bila promocija naših aktivnosti. Kao najzanimljivija se pokazala hiking tura na području kojeg smo nazvali Druga strana mjeseca, na koje se odazvao zaista neočekivano veliki broj posjetitelja koji su bili prezadovoljni načinom vođenja i organizacijom te su svoje dojmove podijelili putem društvenih mreža. Već sada imamo mnoštvo novih ideja za slijedeću godinu što znači da će ponuda u slijedećoj godini biti još bogatija i privlačnija – obećala je direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić.

Inače, Ministarstvo turizma planira osigurati sredstva za obnovu Benediktinskog samostana sv. Margarite, za koji vjeruju da može biti temelj razvoja vjerskog turizma jer grad Pag, kažu, za to ima izvanredne preduvjete što im ujedno omogućuje i turističke sezone.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.