1 min. čitanja

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo Natječaj za sufinanciranje programa obuke neplivača "Hrvatska pliva" u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo Natječaj za sufinanciranje programa obuke neplivača "Hrvatska pliva" u 2023. godini
Foto: Pixabay

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini.

Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 2.595.573 eura odnosno 2.186.041 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 409.532 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini. Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 2.595.573,00 eura odnosno 2.186.041,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 409.532,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Temeljni ciljevi su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta. Aktivnosti moraju biti usmjerene na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te omogućavanje što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću.

Sve aktivnosti trebaju pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Također cilj je i organiziranim provođenjem programa obuke neplivača smanjiti broj slučajeva utapanja.

Natječajima se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.