1 min. čitanja

Ministarstvo mora o traganju za troje čeških tinejdžera: “Jačala je bura, pokrenula se široka akcija!”

Ministarstvo mora o traganju za troje čeških tinejdžera: “Jačala je bura, pokrenula se široka akcija!”
Foto: MPPI

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o uspješno okončanoj akciji traganja prema troje tinejdžera u Bračkome kanalu, čiji nestanak je prijavljen sinoć, 17. srpnja u 22.11h, nakon što su iz Ruskamena isplovili na SUP-u i nisu se vratili u predviđenome vremenu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infratsurkture.

S obzirom da vremenski uvjeti na moru nisu bili povoljni zbog jačanja bure, odmah po dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je akcija traganja u suradnji sa Lučkom kapetanijom Split i Pomorskom i aerodromskom policijom Split, dok su se samovoljno u akciju uključili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pučišća na Braču, zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (DVD-GSS Pučišća). Akciji su se priključili i brojni građani vlastitim plovilima, s obzirom da je putem Obalne radio postaje ORP Split-radio prema svim sudionicima u pomorskom prometu odaslana obavijest o TiS akciji, u području Bračkoga kanala. Također, policijski službenici od početka akcije pretraživali su obalni pojas.

Široko koordinirana i intenzivna akcija traganja ubrzo je rezultirala pronalaskom nestalih tinejdžera, u dobi od 14 do 15 godina (dvije djevojčice i dječak), svi državljani Republike Češke, koje su pronašli pripadnici DVD Pučišća i pripadnici HGSS-a sinoć oko ponoći, uz obalu otoka Brača, u blizini Pučišća. Svo troje spašenih pronađeni su neozlijeđeni te su brodicom DVD-GSS Pučišća prevezeni u Ruskamen, gdje su predani njihovim roditeljima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SPAŠENO TROJE DJECE S PUČINE Isplovili na daskama kod Lokve Rogoznice, pronađeni kod Brača!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.