2 min. čitanja

Ministarstvo mora: "Četvero ozlijeđenih u pomorskoj nesreći kod otoka Koločepa"

Ministarstvo mora: "Četvero  ozlijeđenih u pomorskoj nesreći kod otoka Koločepa"
Foto: YOutube / Screenshot / Tomislav Mendeš / DDPČ

KOLOČEP - Dojava o pomorskoj nesreći brodice kod otoka Koločepa zaprimljena je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) jučer, 8. kolovoza u 15.52 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split, izravno od voditelja brodice.

Iz MRCC Rijeka odmah po zaprimanju informacije o događaju obaviještena je Lučka kapetanija Dubrovnik i Postaja pomorske i aerodromske policije Dubrovnik, čiji brod se tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju.

Ukupno četiri osobe, od kojih troje putnika, svi državljani Kanade i voditelj, državljanin Republike Hrvatske zatečeni su na brodici nedaleko Plave špilje, na otoku Koločepu te su svih četvero prijavili ozljede, različitih kategorija.

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećenu brodicu uzeo u tegalj prema luci Gruž, kamo su pristali jučer u 18.10 sati, nakon čega su četvero ozlijeđenih djelatnici Hitne medicinske pomoći Dubrovnik preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.

Temeljem dostupnih podataka u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji provodi Lučka kapetanija Dubrovnik utvrđeno je da je oštećena brodica duljine 7 metara, hrvatske zastave te u vlasništvu domaćeg obrta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gliser se nasukao na otok Koločep, ozbiljno ozlijeđene četiri osobe
KOLOČEP - U dubrovačkom akvatoriju kod otoka Koločepa na stijenu se nasukao gliser u kojem su bili jedan hrvatski i troje kanadskih državljana. Svi su ozlijeđeni te su prevezeni u dubrovačku Opću bolnicu. Nisu životno ugroženi. Oštećeni gliser dotegljen je u grušku luku, a uzrok nesreće još se istr…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.