2 min. čitanja

Ministarstvo kulture i medija dodijelilo sredstva za uređenje Centra za kulturu, za potrebe muzejske zbirke “Oliver Dragojević”

Ministarstvo kulture i medija dodijelilo sredstva za uređenje Centra za kulturu, za potrebe muzejske zbirke “Oliver Dragojević”
Foto: Katarina Gugić - Načelnica Općine Vela Luka / Facebook

VELA LUKA - Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka, na svom je Facebook profilu objavila kako teku radovi uređenja muzejske zbirke "Oliver Dragojević".

- Lijepe vijesti za naš Centar za kulturu na početku 2023. godine. Od strane Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske za IV. fazu uređenja zgrade Centra za kulturu za potrebe muzejske zbirke “Oliver Dragojević” dodijeljeno je 132.722,81 EUR (1 milijun kn) - napisala je Gugić.

- Što se tiče uređenja Centra zasad sve ide po planu te smo negdje na polovici ukupnih radova. Kroz naredne dvije godine trebali bi biti završeni svi grubi radovi, a onda kreće opremanje zbirke - navela je.

Paralelno s time, radi se na usklađivanju muzejske koncepcije te nabavci različitih eksponenata, koji će što vjernije prikazati život poznatog hrvatskog pjevača, velikog Olivera, ali i vrijeme i prostor u kojem je živio.

Također, kroz narednih mjesec dana raspisat će se nabava za izradu glavnog projekta uređenja Zadružnog doma, budućeg Zavičajnog muzeja Vele Luke nakon čega će se pristupiti ishodovanju građevinske dozvole.

U budućem Zavičajnom muzeju nalaziti će se sve ono što se dosada nalazilo u Centru za kulturu uključujući veliku multifunkcionalnu dvoranu (ex kino), galeriju kao i prostore za udruge, navodi u objavi načelnica Gugić.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uređuje se zgrada Centra Za kulturu Vela Luka za potrebe Memorijalne zbirke Olivera Dragojevića
U zgradi Centra za kulturu Vela Luka odvijaju se radovi adaptacije zgrade za potrebe Memorijalne zbirke Olivera Dragojevića. U tijeku je treća faza projekta, koja među ostalim uključuje postavljanje nove unutarnje stolarije, izradu novih vodovodnih instalacija i elektroinstalacija, te u…
U Oliverovoj Veloj Luci priprema se muzej njemu u čast - ‘Stizat će rijeke posjetitelja’
Nedavno je u Narodnim novinama objavljen natječaj za izbor izvođača adaptacije zgrade Centra za kulturu Vela Luka. Procijenjena vrijednost radova je 1,2 milijuna kuna. Katarina Gugić, općinska načelnica, kaže da se radi o izgradnji Memorijalne zbirke “Oliver Dragojević”, koja je ušla u treću fazu,…


Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.